Hoe gaat de Lindenberg om met het Coronavirus

 

Laatste wijziging: 29 juni 2020

Per 24 juni werd bekend dat per 1 juli de coronamaatregelen van de overheid weer worden versoepeld. Op deze pagina lees je het laatste nieuws over wat dat betekent voor jouw bezoek aan de Lindenberg, en voor ons werk op scholen.

De Lindenberg is weer open!

Wees welkom. Je kan bij ons weer deelnemen aan lessen en je kan binnenkort al enkele voorstellingen bezoeken. Ook hebben we ons werk op scholen hervat. We hebben diverse maatregelen getroffen voor een veilig bezoek.

Welke Corona-maatregelen neemt de Lindenberg?

 • We organiseren zoveel mogelijk éénrichtingsverkeer in ons gebouw.
 • Alle cursuslokalen en zalen worden extra goed schoongemaakt.
 • Verdere maatregelen rondom de muzieklessen en andere activiteiten lees je in onze protocollen hieronder, die we hebben opgesteld per afdeling of per onderdeel.

Protocollen Corona-maatregelen

Lees deze informatie alsjeblieft zorgvuldig door. Er staat ook in aangegeven op welk gebied we jouw medewerking nodig hebben. We houden ons allemaal aan het protocol. Omdat de richtlijnen vanuit de overheid steeds veranderen zijn ook deze protocollen dynamische documenten. Zodra er wijzigingen zijn worden de aangepaste protocollen op deze website gepubliceerd.

 Uitgebreide informatie per afdeling

Voorstellingen

 • Vanaf 1 juli mogen er een onbeperkt aantal bezoekers in een zaal, echter met in achtneming van de 1,5 meter richtlijn.
 • Het eerste weekend van juli organiseren we het Lindenberg Theaterweekend, een proefweekend waarin je 3 voorstellingen kan bijwonen. Op basis van ervaringen die wij met de bezoekers opdoen in dat weekend bepalen we hoe we onze theaterprogrammering verder gaan opstarten volgens de 1.5 meter richtlijnen van de overheid.
 • We proberen voorstellingen van de afgelopen maanden (seizoen 2019 -2020) zoveel mogelijk te verplaatsen naar het nieuwe seizoen (2020 -2021). Zodra we de nieuwe voorstellingsdatum weten nemen we contact met je op. Schikt deze datum niet, dan kun je het aankoopbedrag van je kaarten schenken aan de Lindenberg of je krijgt  het aankoopbedrag terug.
 • Indien het niet mogelijk is om een geschikte vervangdatum voor een voorstelling te vinden en we een voorstelling moeten annuleren, zullen we ook hierover contact met je opnemen. Ook in dit geval kun je ervoor kiezen om het aankoopbedrag van je kaarten aan de Lindenberg te schenken of je krijgt het aankoopbedrag terug.
 • Ben je artiest of een impresariaat? Mail dan naar programmering@delindenberg.com.We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Cursussen

Inmiddels zijn de individuele (één leerling) en duo (twee leerlingen) muzieklessen van start. Onze groepslessen, bands en samenspellessen worden per het nieuwe seizoen in september hervat. Je kan je inschrijven via https://www.delindenberg.com/cursussen/zoek-een-cursus

 • Hoe zit het met de betaling van het lesgeld?
  De lessen die we vanaf 2 juni hebben hervat gelden als gewone betaalde muzieklessen. Vanaf dan betaal je dus ook weer gewoon voor je muzieklessen.
 • De periode 13 maart – 1 juni geldt als ‘lock-down-periode’ waarover je restitutie kon aanvragen, lesgeld kon sparen of kon schenken. We berekenen het restitutiebedrag volgens onze algemene voorwaarden. Het formulier restitutie en /of bijdrage vind je hier. Raadpleeg voor meer informatie over restitutie en /of bijdrage de brief die je als cursist op 1 april 2020 of de herinnering die je op 1 mei 2020 ontvangen hebt.

Wat doe ik bij Corona-gerelateerde klachten?
Indien je op de dag van je muziekles last heb van Corona-gerelateerde klachten zoals verkoudheid, keelpijn of koorts, of indien een van je huisgenoten koorts heeft, dan verzoeken we je dringend niet naar de Lindenberg te komen. Deze regel past in het blijf-thuis-beleid van de rijksoverheid en maakt onderdeel uit van ons protocol Meld je s.v.p. wel vooraf even af bij je docent, of via het mailadres ikkomniet@delindenberg.com. Wanneer je niet naar de les kunt komen door deze klachten, wegens ziekte of andere omstandigheden, geldt deze gemiste les wel gewoon als een betaalde les. Hierin volgen we weer als voorheen ons reguliere beleid.

Wat als de docent Corona-gerelateerde klachten heeft?
Natuurlijk geldt voor onze docenten ook de protocollaire afspraak, om bij klachten niet naar de Lindenberg te komen. Als het voor de docent mogelijk is de les online te verzorgen dan bieden we dat aan, en dan telt het daarmee als een gewone betaalde les. Is de docent niet in staat een online les te geven dan wordt de les mogelijk vervangen door een collega-docent, of afgezegd. Je krijgt daarover altijd bericht van ons per sms en e-mail. Wanneer de Lindenberg de les moet annuleren krijg je hierover restitutie van het lesgeld.

Lindenberg op school

Onze cultuur-educatieve activiteiten op scholen zijn weer hervat. De Lindenberg overlegt met de scholen over wat er wel en niet kan plaatsvinden voor wat betreft de geplande lessen, projecten en activiteiten van de Lindenberg en Cultuur en School Nijmegen.

Verhuur evenementen

Onze ruimtes voor vergaderingen en bijeenkomsten zijn beschikbaar op aanvraag. Wij denken met je mee hoe we gezelschappen veilig kunnen ontvangen. Een en ander passend binnen de 1,5 meter richtlijnen. Neem contact met ons op via verhuur@delindenberg.com

Hoe kunnen huurders ons helpen in deze Coronacrisis?
De Coronacrisis brengt veel onzekerheden met zich mee,  ook voor iedereen in de culturele branche. Hartverwarmend zijn de vragen van onze relaties hoe ze ons kunnen steunen, nu we onze activiteiten tot nader orde moesten stilleggen.

In eerste instantie help je ons natuurlijk om weer bij ons een activiteit te plannen. We denken daarin graag met je mee. Zo hebben we een 1.5 meter ceremoniemeester die jouw gasten vriendelijk helpt herinneren om zich aan de 1.5 meter richtlijn te houden.

Had je een reservering staan in de periode van de lock-down? Wij bieden je graag een drietal mogelijkheden om de kosten van de annuleringsnota van je evenement om te zetten in iets moois, namelijk het steunen en onderhouden van cultuureducatie in Nijmegen. Zo zorgen we er samen voor dat kunst en cultuur voor iedereen in Nijmegen toegankelijk is en blijft.

 • Schenk je annuleringskosten als een eenmalige bijdrage. Je kan ervoor kiezen om in plaats van annuleringskosten te betalen, eenmalig een bijdrage van € 500,- te doen aan de Lindenberg. Hiermee steun je cultuur in de stad én ben je automatisch lid van de Lindenbergersclub tot 1 juli 2021. Aangezien wij beschikken over een ANBI-status is je gift fiscaal bijzonder voordelig. Je kan je gift aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting wat betekent dat je circa € 300,- terugkrijgt.
 • Verplaats kosteloos je evenement. Uiteraard is het ook mogelijk om je evenement te verplaatsen naar een datum later dit jaar. Op basis van beschikbaarheid doen we dit graag kosteloos, mits er binnen 14 dagen een nieuwe datum wordt gepland.
 • Ontvang korting op een nieuwe reservering. Je ontvangt een annuleringsnota en ontvangt bij de volgende nieuw te maken reservering het betaalde bedrag als korting op de eindfactuur. Deze korting is geldig tot 1 juli 2021.
  Wij hopen met deze oplossingen op je begrip en wellicht op je steun te kunnen rekenen. Wil je hierover meer weten? Neem contact met ons op via verhuur@delindenberg.com. Meer informatie lees je op onze partnerpagina

Kantoor Lindenberg

Omdat de medewerkers van de Lindenberg waar mogelijk thuis werken zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je daarom om ons te mailen. We doen ons best om vragen spoedig te beantwoorden. We hopen op je begrip daarvoor.

Organisaties in de Lindenberg

In het gebouw van de Lindenberg zijn huurders gevestigd in de zijvleugel van het gebouw. Deze organisaties hebben zelfstandig toegang tot dat deel van het gebouw. Kijk over bereikbaarheid en contactgegevens op de individuele websites van deze organisaties.
 

Thuis creatief blijven met de Lindenberg?

De Lindenberg plaatste afgelopen maanden filmpjes onder het motto Thuisbezorgd. Met korte lesjes in muziek, theater, dans, beeldende kunst of schrijven of een ander inkijkje bij de Lindenberg. Je kan meekijken of meedoen vanaf je eigen huis! Bekijk ze hier op onze website, Facebookpagina en ons Youtubekanaal.
 

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.