A-GoGo Festival 2017

Dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 juni tussen 19.30 en 22.30 uur verlaat de Pop & Rockschool tijdelijk de Lindenberg voor het jaarlijkse A-Gogo Festival. Bands en ensembles van de Lindenberg treden op in de cafés Tout, Mets, Dollars en Biessels in de Grotestraat Nijmegen. Dit jaar met een jubileumeditie: de tiende keer A-Gogo! 

Tien jaar A-GoGo
Al tien jaar gaan muziekcursisten van de Lindenberg begin juni met hun band of ensemble naar de Grotestraat voor het Lindenberg A-Gogo Festival. Beginners tot vergevorderden, in de leeftijd van 11 tot 70 jaar. Het geeft de muzikanten een kans om eens in een volledig andere setting van zich te laten horen dan het leslokaal of de oefenruimte waar ze aan gewend zijn.

Groei
In 2007 bestond het A-GoGo Festival uit twee cafés, die met enige moeite twee avonden gevuld konden worden. Inmiddels worden vier cafés moeiteloos drie avonden gevuld met zeer diverse acts, een groei die niet mogelijk was geweest zonder het enthousiasme van de betrokken horecapartijen.

A-GoGo Original Award
Hoewel muziek maken nooit een wedstrijd zou moeten zijn zit er toch een klein competitie-element in het A-GoGo Festival: met de A-GoGo Original Award maken bands kans op een dagdeel studiotijd. Naast een vakjury is het aanwezige publiek jurylid: het volume en de duur van het applaus bepalen mede wie er wint.

Het A-GoGo Festival is gratis toegankelijk. 

Bekijk hier het speelschema voor A-GoGo 2017!

Op de foto staat de band Millenium Made, op de foto gezet door Gesina van der Werf.