LEF

Meer dan 150 kinderen op de planken

LEF-voorstelling voor scholen

LEF is een project waarin ruim 150 Nijmeegse basisscholieren samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de scholieren in zes maanden tijd omgeschoold tot ware acteurs en dansers. In het eindresultaat staan kinderen van verschillende basisscholen zij aan zij in een schitterende voorstelling in de grote zaal van de Lindenberg.

Tim en de grote verhalensoep

Samen spelen de kinderen de familievoorstelling Tim en de grote verhalensoep. Elke klas werkt aan één onderdeel van de voorstelling. Op het grote podium van de Lindenbergzaal worden alle onderdelen samengevoegd tot één voorstelling.

Met het LEF- project bereikt de Lindenberg veel kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. LEF helpt hen om hun kunstzinnige talenten te ontdekken in kunstlessen onder schooltijd en laat hen stralen op een professioneel podium.

De LEF-productieklas

De hoofdrollen in de LEF-voorstelling worden vervuld door kinderen van scholen die in het voorgaande seizoen hebben meegedaan aan LEF (groep 6, 7 en 8). Zij kunnen zich aanmelden voor de LEF-productieklas en doen auditie voor één van de hoofdrollen. Spannend om een ingestudeerde tekst ineens samen met een professionele acteur voor te dragen, of te moeten dansen voor de regisseur! Natuurlijk wordt het LEF van deze kinderen beloond met een rol. De één met wat meer tekst dan de ander, maar allemaal doen ze mee. De productieklas wordt buiten schooltijd gevolgd.

LEF 2017

Op 23 juni stond LEF 2017 op de planken. Leerlingen van De Driemaster, Het Kleurrijk, Het Octaaf, De Meiboom, De Zonnewende, De Aldenhove en De Muze hebben gezorgd voor een spetterende voorstelling. Al deze kinderen hebben een flinke dosis lef getoond op het grote podium van de Lindenberg.


LEF wordt mede mogelijk gemaakt door: