Welkom bij de Lindenberg. Wat leuk dat je ons hebt weten te vinden. Ben jij iemand met een creatief idee? Of een kunstdocent met een cultureel diverse achtergrond? Dan zoeken wij jou! Lees daar alles over op deze pagina.

» We zoeken kunstdocenten voor Wereldworkshops

Geef jij vanuit jouw culturele achtergrond invulling aan kunstvormen? Dans jij bijvoorbeeld al wekelijks met mensen met een cultureel diverse achtergrond? Of bespeel jij een instrument dat in Nederland minder bekend is? En zou jij deze ervaring uit je land van herkomst graag willen delen met cursisten?  

Werk mee aan het project Wereldworkshops. Lees er hier alles over! 
Inmiddels is de eerste ronde van dit project geprogrammeerd onder de naam Global Arts. Benieuwd naar dit resultaat? Bekijk het overzicht op deze pagina.

» We zoeken mensen met creatieve ideeën

Heb jij een creatief idee? Doe het zelf! Een talentenjacht voor ouderen. Een muzikale talkshow over het leven met psychische klachten. Een cursus theatersport voor jongeren met een vluchtelingenachtergrond. Een musical van een traditioneel Pools kerstverhaal. Een maandelijkse zangmiddag met levensliederen, om de Nederlandse taal beter te leren kennen. Een podcast voor en door jonge kunstenaars. Of misschien iets heel anders. 

Doe-het-zelf is een programma van, voor en door iedereen. Hier kan je jouw idee op het gebied van kunst en cultuur een plek geven, ondersteund door de Lindenberg. Lees er hier alles over.  

Over de Lindenberg 

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een sprankelende culturele organisatie met de focus op cultuureducatie. De Lindenberg heeft haar thuisbasis midden in het centrum van Nijmegen maar is in én voor de hele stad actief. 

Wij geloven dat kunst en cultuur een onlosmakelijk onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling van mensen zijn, en vinden dat iedereen de kans moet krijgen om daarmee in aanraking te komen. De Lindenberg is er daarom voor iedereen. 

Om dat te bereiken zijn wij actief in het onderwijs en in de vrije tijd. 

De kaartverkoop voor voorstellingen voor seizoen 23/24 is gestart! Ook staat het nieuwe cursusaanbod online en zijn de inschrijvingen open.