Geef jij vanuit jouw culturele achtergrond invulling aan kunstvormen? Dans jij bijvoorbeeld al wekelijks met mensen met een cultureel diverse achtergrond? Of bespeel jij een instrument dat in Nederland minder bekend is? En zou jij deze ervaring graag willen delen met cursisten?  

Werk mee aan het project Wereldworkshops. Lees er hier alles over! 

Het aanbod van de Lindenberg staat bol van activiteiten, maar de grenzen van kunst en cultuur reiken verder dan de Nederlandse traditionele kunstvormen. Graag gaat de Lindenberg met het project Wereldworkshops op ontdekkingstocht. We nodigen kunstvakgeschoolde docenten of uitvoerend kunstenaars die afkomstig zijn uit andere landen en culturen uit om hun aanbod naar de Lindenberg te brengen. In een persoonlijke samenwerking (op freelance-basis of payroll) ontwikkelen we samen nieuw en divers cursusaanbod.  

Draag bij aan het Lindenberg-aanbod 

Natuurlijk verwachten we ook wat van jou: je hebt een kunstvakopleiding gevolgd (dat mag ook een kunstvakopleiding in het buitenland zijn) of hebt minimaal 3 jaar ervaring als uitvoerend kunstenaar in je land van herkomst of Nederland. Je weet mensen te bereiken voor wie de kunstvorm die jij voor ogen hebt herkenbaar is. Je staat ervoor open om iedereen te ontvangen die geïnteresseerd is. De voertaal van een cursus, workshop of andere lesvorm is in principe Nederlands of Engels.  

Meewerken of meer weten?

Woon jij in (de regio) Nijmegen en heb je een idee voor een cursus of workshop (misschien al aardig uitgedacht of alleen nog een voorzichtig concept)? Vul dan het aanmeldformulier in (in het Engels) om in contact te komen met onze projectleider sociaal domein/diversiteit & inclusie Hiek Sparreboom. Voor vragen kun je een mail sturen naar h.sparreboom@delindenberg.com

Ga hier naar het aanmeldformulier. 

De verkoop van onze voorstellingen voor voorjaar 2022 start maandag 8 november om 10.00 uur.
Het programma staat maandag 1 november online.