Geef jij vanuit jouw culturele achtergrond invulling aan kunstvormen? Dans jij bijvoorbeeld in een stijl die je kent vanwege je culturele achtergrond? Of bespeel jij een instrument dat in Nederland minder bekend is? En zou jij ervaring die je hebt meegenomen uit je land van herkomst graag willen delen met cursisten?  

Inmiddels is de eerste ronde van dit project geprogrammeerd onder de naam Global Arts. Benieuwd naar dit resultaat? Bekijk het overzicht op deze pagina.

Werk mee aan het project Wereldworkshops

Het aanbod van de Lindenberg staat bol van activiteiten, maar de grenzen van kunst en cultuur reiken verder dan de Nederlandse traditionele kunstvormen. Graag gaat de Lindenberg met het project Wereldworkshops op ontdekkingstocht. We nodigen kunstvakgeschoolde docenten of uitvoerend kunstenaars die afkomstig zijn uit andere landen en culturen uit om hun aanbod naar de Lindenberg te brengen. In een persoonlijke samenwerking (op freelance-basis of payroll) ontwikkelen we samen nieuw en divers cursusaanbod.  

Draag bij aan het Lindenberg-aanbod 

Natuurlijk verwachten we ook wat van jou: je hebt een kunstvakopleiding gevolgd (dat mag ook een kunstvakopleiding in het buitenland zijn) of hebt minimaal 3 jaar ervaring als uitvoerend kunstenaar in je land van herkomst of Nederland. Je weet mensen te bereiken voor wie de kunstvorm die jij voor ogen hebt herkenbaar is. Je staat ervoor open om iedereen te ontvangen die geïnteresseerd is. De voertaal van een cursus, workshop of andere lesvorm is in principe Nederlands of Engels.  

Meewerken of meer weten?

Woon jij in (de regio) Nijmegen en heb je een idee voor een cursus of workshop (misschien al aardig uitgedacht of alleen nog een voorzichtig concept)? Meld je dan voor 17 januari 2022 aan. Vul het aanmeldformulier in om in contact te komen met onze projectleider sociaal domein/diversiteit&inclusie Hiek Sparreboom. Voor vragen kun je haar een mail sturen via h.sparreboom@delindenberg.com (graag met CV).  

Ga hier naar het aanmeldformulier.