Heb jij een creatief idee? Doe het zelf! Een talentenjacht voor ouderen. Een muzikale talkshow over het leven met psychische klachten. Een cursus theatersport voor jongeren met een vluchtelingenachtergrond. Een musical van een traditioneel Pools kerstverhaal. Een maandelijkse zangmiddag met levensliederen, om de Nederlandse taal beter te leren kennen. Een podcast voor en door jonge kunstenaars. Of misschien iets heel anders. 

Doe-het-zelf is een programma van, voor en door iedereen. 

Zoek je een professionele plek om jouw idee op het gebied van kunst en cultuur een plek te geven? Zou je zelf wel eens een unieke voorstelling of bijzondere culturele activiteit willen programmeren bij de Lindenberg? Maar heb je nog net wat hulp nodig om alles op poten te zetten? Doe-het-zelf bij de Lindenberg!  

Draag zelf bij aan het Lindenbergprogramma  

Bij Doe-het-zelf opent de Lindenberg haar deuren voor creatieve ideeën. Omdat wij programma willen maken dat voor iedereen leuk en interessant is, hebben we jouw input nodig. Wat wil jij graag in onze ruimtes zien? En waar heeft jouw achterban behoefte aan?   

Het Doe-het-zelf-programma biedt jou bij die input de ondersteuning die je nodig hebt om je idee werkelijkheid te laten worden. We zoeken initiatiefnemers die iets willen organiseren of creëren met een culturele waarde of inhoud, voor een doelgroep die de Lindenberg niet of weinig bereikt. Of dat nu gaat om het programmeren van een originele culturele activiteit, een professioneel podium om zelf op te treden of het uitwerken van ideeën voor een voorstelling met een specifieke doelgroep. Die ondersteuning kan bijvoorbeeld inhoudelijk zijn, productioneel, organisatorisch of technisch. We gaan graag met je in gesprek! We richten ons binnen dit programma niet op deelnemers, die inkomsten willen genereren uit de te organiseren activiteiten.

Heb je een idee of wil je meer weten?  

Woon jij in (regio) Nijmegen en heb je een idee voor een voorstelling of activiteit (misschien al aardig uitgedacht maar misschien alleen nog een voorzichtige droom)? Vul ons aanmeldformulier in om in contact te komen met onze Doe-het-zelf programmeurs Michelle en Stefan. Wil je eerst meer weten? Stuur een mailtje naar doe_het_zelf@delindenberg.com.