Instrumenten & oefenruimtes

Instrumenten huren of (huur)kopen

Om je te helpen bij de aanschaf van een passend instrument zijn er verschillende huur- en koopmogelijkheden. De Lindenberg biedt mogelijkheden voor het huren van strijkinstrumenten voor kinderen en jongeren. Voor leerlingen van Stichting Leergeld is er een eigen Instrumentenfonds en onze cursisten krijgen korting bij diverse muziekwinkels. Bekijk het kortingenboekje voor actuele aanbiedingen.

Strijkinstrumenten voor kinderen en jongeren

Omdat strijkinstrumenten letterlijk met een kind meegroeien, biedt de Lindenberg de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden de strijkinstrumenten viool en cello te huren. De huurprijs per seizoen is:

Viool: 1/8, 1/4, 1/2, 3/4 € 105,00 + € 11,50 (verzekeringspremie)*
Cello: 1/2, 3/4 € 149,00 + € 22,00 (verzekeringspremie)*

*De instrumenten blijven eigendom van en zijn verzekerd door de Lindenberg. Je krijgt een huurcontract voor één seizoen (10 maanden). Reparaties en onderhoud inbegrepen.

Geïnteresseerd? Vul het aanvraagformulier voor huurinstrumenten in of vraag je docent om advies.

Instrumentenfonds van Stichting Leergeld

Cursisten tussen de 4 en 18 jaar waarvan de ouders een minimuminkomen hebben kunnen via het Instrumentenfonds van Stichting Leergeld en de Lindenberg een instrument in bruikleen krijgen. Er wordt dan geen huurprijs in rekening gebracht. Je betaalt slechts een eigen bijdrage van € 15,00. Klik hier voor meer informatie.

huur een oefenruimte: de oefenvergunning

Kun je thuis om wat voor reden dan ook niet oefenen? Huur dan een studio in het Centrum of in de Aldenhof. Met een oefenvergunning à € 170,- per jaar kun je dagelijks twee uur gebruik maken van een studio. Oefenvergunningen worden alleen verstrekt aan leerlingen en studenten. Studenten ontvangen nog eens 15% korting op bovengenoemde prijs. In uitzonderlijke gevallen wordt aan andere niet-leerlingen voor € 315,- per jaar een oefenvergunning verstrekt.

Meer informatie over oefenvergunningen is verkrijgbaar bij de afdeling Cursussen van de Lindenberg via cursussen@delindenberg.com.