Jongeren academie beeldend 15+

Jongeren academie beeldend 15+

Wilma Coehoorn Jordan van de Ven Toon Peters Mieke Tesser

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 15 sep. vr 16:00 - 18:30 30€ 515,00 Huidige pagina

Programma

De Jongerenacademie beeldend is een verdiepende cursus voor jongeren die zich verder willen ontwikkelen in de beeldende kunst. In wekelijkse lessen van 2,5 uur krijgen de cursisten uiteenlopende lessen in tekenen, model schilderen, fotografie, videobewerking, modevormgeving, metaalbewerking en edelsmeden, keramiek, druktechnieken en 3D design. Daarnaast is er veel aandacht voor het beeldende proces. Wat is je idee, hoe vorm je dat tot een beeld of een concept? Je wordt begeleid door één hoofddocent, maar krijgt gedurende het jaar les van verschillende docenten en kunstenaars. Aan het einde van het jaar heb je een goedgevuld portfolio en heb je grote stappen gezet in je beeldende én persoonlijke ontwikkeling. En natuurlijk richten we dan onze eigen expositie in bij de Lindenberg, waarbij je vrienden en familie welkom zijn voor een feestelijke opening én de certificaatuitreiking.

Ontwikkel je beeldende talenten

Denk je erover om naar de kunstacademie te gaan? Dan is de Jongerenacademie Beeldend 15+ de beste start om je talent te ontwikkelen. Maar ook als je niet het kunstvakonderwijs in wilt ben je hartstikke welkom: de Jongerenacademie is er voor iedereen die zich graag in de beeldende kunsten wil ontwikkelen.

Deelname

Je kunt de Jongerenacademie één jaar volgen, maar meerdere jaren is ook heel goed mogelijk: de verschillende kunstdisciplines worden ieder jaar met nieuwe lessen en opdrachten ingevuld.
Ben je ouder dan 21 jaar, maar wil je toch graag aansluiten? Dat is mogelijk, tegen een hogere cursusprijs. Je betaalt dan het cursusgeld plus 21% BTW. Studenten die deel willen nemen aan de Jongerenacademie krijgen 20% korting.

Talentschool

Deze cursus maakt deel uit van de Talentschool. De Talentschool biedt toptalenten allerlei extra’s. Zo krijg je naast deze cursus ook begeleiding door een mentor, kortingen op het volgen van een extra cursus en twee multidisciplinaire werkdagen vol met workshops en presentaties.

Wilma Coehoorn

Ik ben geboren en getogen in Bergen NH en woon sinds 1986 in Nijmegen.

Studeren is van huis uit altijd gestimuleerd. Na het Atheneum heb ik de opleidingen voor Goud- en Zilversmid in Schoonhoven gevolgd om vervolgens in Arnhem naar de Hogeschool voor de Kunsten te gaan. Daar studeerde ik af in Grafische Vormgeving en later ook als docent ‘Beeldende kunst en Vormgeving’.

Mijn stage voor edelsmid heb ik gevolgd bij Rudie Arens, edelsmid in Nijmegen. Hij gaf mij, naast alle technische en creatieve kennis, veel liefde voor het vak door. ‘Gewoon durven en ontdekken’ was zijn credo.

Begin jaren ’90 heb ik twee jaar bij de afdeling Stedenbouw van de Gemeente Nijmegen gewerkt. Ik hield mij bezig met het ontwerpen van bewegwijzering en ontwerpen voor de openbare ruimte. Vanuit die basis ben ik als zelfstandig grafisch- en ruimtelijk ontwerper verder gegaan. Ik heb veel projecten voor diverse Gemeentes en bedrijven uitgevoerd. Eén van die projecten was het ontwerp van het Vierdaagsespeldje van 2006, dat naar 45.000 mensen verzonden is. Een ander project is ‘Kunstveld Lent’ waarvoor ik 7 gevels voor huizen ontwierp. Verder heb ik tien jaar als edelsmid/ontwerper voor ‘Delta Art Gallery’ in Nijmegen gewerkt, waarna nog een aantal jaren bij ‘Gem Art Gallery’ in Malden en bij galeries door het land.

Sinds 1996 ben ik docent aan de Lindenberg in diverse vakken. Met veel enthousiasme geef ik al mijn kennis aan mijn cursisten door, zowel in techniek en materiaalkennis als in het ontwerpen en het werkproces. Omdat elke persoon anders is probeer ik bij iedere cursist het ‘eigene’ eruit te halen, zodat het (jouw!) werk uniek wordt!

Jordan van de Ven

Jordan van de Ven is ontwerper, kunstenaar en docent. Hij werd opgeleid als meubelmaker en voltooide daarna de kunstacademie St. Joost in Breda. Jordan maakt en ontwerpt kunstinstallaties, ruimtelijke objecten en meubels. Meer informatie op www.jordanartisan.com.

Toon Peters

ToPé (Toon Peters) is al ruim 25 jaar werkzaam als kunstenaar/docent. Zijn eigen werk is vaak een combinatie van technieken die hem eindeloze mogelijkheden bieden voor zijn thematische onderwerpen. Het doorgeven van zijn kennis en ervaring én het plezier dat in tekenen en schilderen zit, is voor hem nog steeds een feest.

Mieke Tesser

Mieke Tesser is sinds haar afstuderen aan ArtEZ werkzaam als beeldend docent. Zij weet cursisten te enthousiasmeren en uit te dagen naar een hoger niveau.

Het verbeelden van persoonlijke ideeën vindt zij een belangrijk uitgangspunt. Het gebruik van ‘nieuwe’ materialen en technieken helpt de cursist een eigen stijl te ontwikkelen.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start15-09-2017
Dag vrijdag
Tijd 16:00 - 18:30
Docent(en) Wilma Coehoorn Jordan van de Ven Toon Peters Mieke Tesser
Aantal lessen30
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Pluslokaal
Werkplaats 2D
Studio 1
Smederij
Werkplaats 3D
CursuscodeB0001 170092
Prijs *€ 515,00
Termijnen *7 x 75,36 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden