Tekenen/schilderen 8-12 jaar

Tekenen/schilderen 8-12 jaar

Wilma Coehoorn

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Aldenhof 11 sep. ma 16:30 - 18:00 30€ 279,00Meer informatie >
Centrum 11 sep. ma 16:15 - 17:45 30€ 279,00 Huidige pagina
Aldenhof 22 jan. ma 16:30 - 18:00 14€ 139,00Meer informatie >
Centrum 22 jan. ma 16:15 - 17:45 14€ 139,00Meer informatie >

Tekenen en schilderen voor kinderen

Wat kun je allemaal doen met kwast en potlood? Hoe teken of schilder je ingewikkelde dingen? Hoe maak je diepte in je kunstwerk? En hoe meng je kleuren? Je komt het allemaal te weten in deze cursus. Verder leer je heel goed kijken.

Hoe gaan we te werk

Je maakt kleine tekeningetjes, maar ook schilderijen met grote vlakken. Je tekent en schildert mensen, dieren, dingen en je eigen fantasie. Je leert heel veel over manieren om mooie tekeningen en schilderijen te maken.

Voor creatieve jongens en meisjes

Deze cursus is voor jongens en meisjes tussen de 8 en 12 jaar. Om je werkstukken veilig te vervoeren is een grote stevige plastic tas, een plastic koker, of een echte tekenmap nodig. Trek kleren aan die vies mogen worden. In de laatste les nodigen we de ouders uit om te kijken wat we gemaakt hebben.

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je verdergaan met tekenen en schilderen bij de cursus tekenen/schilderen 12-17 jaar.

Wilma Coehoorn

Ik ben geboren en getogen in Bergen NH en woon sinds 1986 in Nijmegen.

Studeren is van huis uit altijd gestimuleerd. Na het Atheneum heb ik de opleidingen voor Goud- en Zilversmid in Schoonhoven gevolgd om vervolgens in Arnhem naar de Hogeschool voor de Kunsten te gaan. Daar studeerde ik af in Grafische Vormgeving en later ook als docent ‘Beeldende kunst en Vormgeving’.

Mijn stage voor edelsmid heb ik gevolgd bij Rudie Arens, edelsmid in Nijmegen. Hij gaf mij, naast alle technische en creatieve kennis, veel liefde voor het vak door. ‘Gewoon durven en ontdekken’ was zijn credo.

Begin jaren ’90 heb ik twee jaar bij de afdeling Stedenbouw van de Gemeente Nijmegen gewerkt. Ik hield mij bezig met het ontwerpen van bewegwijzering en ontwerpen voor de openbare ruimte. Vanuit die basis ben ik als zelfstandig grafisch- en ruimtelijk ontwerper verder gegaan. Ik heb veel projecten voor diverse Gemeentes en bedrijven uitgevoerd. Eén van die projecten was het ontwerp van het Vierdaagsespeldje van 2006, dat naar 45.000 mensen verzonden is. Een ander project is ‘Kunstveld Lent’ waarvoor ik 7 gevels voor huizen ontwierp. Verder heb ik tien jaar als edelsmid/ontwerper voor ‘Delta Art Gallery’ in Nijmegen gewerkt, waarna nog een aantal jaren bij ‘Gem Art Gallery’ in Malden en bij galeries door het land.

Sinds 1996 ben ik docent aan de Lindenberg in diverse vakken. Met veel enthousiasme geef ik al mijn kennis aan mijn cursisten door, zowel in techniek en materiaalkennis als in het ontwerpen en het werkproces. Omdat elke persoon anders is probeer ik bij iedere cursist het ‘eigene’ eruit te halen, zodat het (jouw!) werk uniek wordt!

 1. - Afdeling Cursussen

  De cursus is inderdaad voor de leeftijd 8-12 jaar. Niettemin zal ik de docenten vragen een mailtje naar u te sturen. Misschien kan uw dochter eerst vrijblijvend een keer meedoen. Als u nog vragen heeft, stuur dan gerust een mailtje naar cursussen@delindenberg.com

 1. - Anna

  Hoi, mijn dochtertje van 7 jaar wil graag op tekenles alleen is deze circus vanaf 8 jaar is het mogelijk dat haar ook in kan schrijven of moet het per se vanaf 8 jaar!? Groetjes Anna

 1. - Afdeling Cursussen

  Leuk dat Emiel een cursus Tekenen/schilderen wilt gaan volgen. Helaas is een proefles vóór de zomervakantie niet meer mogelijk, omdat de cursus inmiddels is afgelopen. Op zondag 11 juni van 13.00-17.00 uur is het Open Dag de Lindenberg. De Lindenberg staat dan bol van presentaties en activiteiten. Docenten en medewerkers zijn aanwezig voor het geven van informatie. Je bent voor deze Open Dag van harte uitgenodigd. Het programma van de Open Dag vind je op de homepagina van deze website. In de week van 11 september is het Open-deur-week de Lindenberg. Het is dan mogelijk om bij een cursus eerst een proefles mee te doen en daarna pas in te schrijven. Informatie over de Open-deur-week vind je eveneens op deze website. Als je nog vragen hebt, stuur dan gerust een mailtje naar cursussen@delindenberg.com

 1. - Bas Bemelmans

  Hoi, Kan mijn zoon Emiel (12 jaar) voor de zomervakantie op maandag een keer een proefles tekenen/schilderen volgen in de Aldenhof (8-12 jaar)? Zo ja, wanneer kan dit? Groet, Bas Bemelmans 06-40111503

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start11-09-2017
Dag maandag
Tijd 16:15 - 17:45
Docent(en) Wilma Coehoorn
Aantal lessen30
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Pluslokaal
CursuscodeB0001 170103
Prijs *€ 279,00
Termijnen *7 x 41,64 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden