Bonte naai-atelier 8-10 jaar

Bonte naai-atelier 8-10 jaar

Marjolein Leinweber

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 24 jan. wo 15:15 - 16:45 15€ 169,00 Huidige pagina

Werken met textiel voor kinderen

Lapjes, draadjes, stoffen, knopen, garen, wolletjes, vilt en kralen- houd jij ervan om dingen te maken met textiel en alles wat erbij hoort? Kom dan naar het oergezellige Bonte Naai-atelier!

Spelenderwijs technieken leren

Spelenderwijs gaan we verschillende textiele technieken leren. We werken ongeveer drie lessen aan een opdracht en maken bijvoorbeeld knuffels, een tasje, een kussen, sleutelhangers of een simpel kledingstuk. Je leert naaien met naald en draad en als je daar aan toe bent, ga je ook werken met de naaimachine. Je gaat aan de slag met bestaande patronen, maar gaat ook zelf ontwerpen. Daarbij leer je ook hoe je van een idee naar een ontwerp naar een patroon komt.

Voor jongens en meiden

Deze cursus is voor jongens en meisjes tussen de 8 en 10 jaar. Ervaring met textiel is niet vereist. Aan het eind van de cursusreeks presenteren we wat we gemaakt hebben.

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je verdergaan met textielbewerking bij de cursus DIY Mode en accessoires 10-14 jaar.

Marjolein Leinweber

Kunstenaar en docent Marjolein Leinweber is veelzijdig, ervaren en eigen.

Marjolein volgde de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen in Nijmegen en behaalde daarna haar eerstegraads bevoegdheid tekenen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 1988 geeft Marjolein lessen en workshops beeldende vorming, tekenen en textiel aan kinderen, jongeren en volwassenen. Op diverse scholen, de Lindenberg en in haar atelier Satijnvogel in Nijmegen oost.

Marjolein ontwikkelde een eigen kijk op kunsteducatie. Deze gaf zij onder meer vorm via de oprichting van de Iederwijsschool ‘Volle vaart’ in Elst. Een particuliere school met onderwijs op maat, gericht op individuele leerbehoeften van kinderen. Hier werkte Marjolein als iederwijzer in het vak beeldende vorming. Eigen ideeën, fantasie en creativiteit van de cursist staan voorop. Van hier uit leer je spelenderwijs technische vaardigheden om je ideeën vorm te geven. Naast het lesgeven maakt Marjolein ook haar eigen werk. Haar specialiteit: ambachtelijke technieken, grafiek en textiel.

Voor meer informatie zie www.satijnvogel.nl

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start24-01-2018
Dag woensdag
Tijd 15:15 - 16:45
Docent(en) Marjolein Leinweber
Aantal lessen15
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Pluslokaal
CursuscodeB0001 170490
Prijs *€ 169,00
Termijnen *3 x 60,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden