Art kids 6-9 jaar

Art kids 6-9 jaar

Marjolein Leinweber

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 27 jan. za 09:30 - 11:00 15€ 149,00 Huidige pagina

Atelier voor kinderen

Alle kunst begint met een goed idee, en dan: een heel goed plan. Want hoe maak je nou eigenlijk een mooi kunstwerk van jouw idee? Dat leer je bij Art Kids. We gaan aan de slag met verschillende technieken zoals tekenen, schilderen, boetseren, timmeren, druktechnieken, noem maar op.

Werken binnen thema's

Je leert hoe je je fantasie de vrije loop kan laten binnen thema’s als insecten, mummies, fantasiebeesten, of iets helemaal anders!

Voor creatieve kinderen

Art Kids is voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Aan het einde van het jaar bewonderen we elkaars kunstwerken in een presentatie aan de ouders of een expositie. In de les draag je kleren die vies mogen worden (je krijgt ook een schort aan).

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je bijvoorbeeld verder gaan met de cursus tekenen/schilderen 8-12 jaar, Creatief met Technologie 8-12 jaar, het Bonte Naaiatelier 8-10 jaar of de brede beeldende cursus Young Arts 10-14 jaar.

Marjolein Leinweber

Kunstenaar en docent Marjolein Leinweber is veelzijdig, ervaren en eigen.

Marjolein volgde de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen in Nijmegen en behaalde daarna haar eerstegraads bevoegdheid tekenen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 1988 geeft Marjolein lessen en workshops beeldende vorming, tekenen en textiel aan kinderen, jongeren en volwassenen. Op diverse scholen, de Lindenberg en in haar atelier Satijnvogel in Nijmegen oost.

Marjolein ontwikkelde een eigen kijk op kunsteducatie. Deze gaf zij onder meer vorm via de oprichting van de Iederwijsschool ‘Volle vaart’ in Elst. Een particuliere school met onderwijs op maat, gericht op individuele leerbehoeften van kinderen. Hier werkte Marjolein als iederwijzer in het vak beeldende vorming. Eigen ideeën, fantasie en creativiteit van de cursist staan voorop. Van hier uit leer je spelenderwijs technische vaardigheden om je ideeën vorm te geven. Naast het lesgeven maakt Marjolein ook haar eigen werk. Haar specialiteit: ambachtelijke technieken, grafiek en textiel.

Voor meer informatie zie www.satijnvogel.nl

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start27-01-2018
Dag zaterdag
Tijd 09:30 - 11:00
Docent(en) Marjolein Leinweber
Aantal lessen15
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Pluslokaal
CursuscodeB0001 170504
Prijs *€ 149,00
Termijnen *3 x 53,83 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden