Mode en textiel atelier 10-14 jaar

Start 23 jan, 12 lessen

Marjolein Leinweber

Op woensdagen van 17:30 tot 19:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Wat wil je maken?

Fashion trends, stoere T-shirts met opdruk, een glitterportemonneetje of een pizzakussen? Of ga je recyclen en maak je een kekke kimono van die oude jurk?

Geen gewone naaicursus

DIY Mode & Accessoires is een cursus vol creativiteit, geen gewone naaicursus. Maak zelf je ontwerpen en teken je eigen patronen. Kruip achter de naaimachine en leer nieuwe technieken zoals transfersheets, tie & dye, sjablonen, textielverf, strijkfolie, hotfix, of studs.

Voor wie is de cursus DIY

Deze cursus is voor jongeren tussen 10 en 14 jaar. Ervaring is niet noodzakelijk: iedereen werkt op zijn eigen niveau. Aan het eind van de cursusreeks presenteren we wat we gemaakt hebben.

Cursus details

Startdatum woensdag 23 januari 2019
Dag van 17:30 tot 19:00
Frequentie wekelijks
Docent Marjolein Leinweber
Aantal lessen 12
Locatie en ruimte Centrum; Pluslokaal
Cursuscode B0001 180481
Prijs * € 165,00
Termijnen * 2 x 88,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 165,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Marjolein Leinweber

Kunstenaar en docent Marjolein Leinweber is veelzijdig, ervaren en eigen.

Marjolein volgde de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen in Nijmegen en behaalde daarna haar eerstegraads bevoegdheid tekenen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 1988 geeft Marjolein lessen en workshops beeldende vorming, tekenen en textiel aan kinderen, jongeren en volwassenen, op diverse scholen en bij de Lindenberg.

 

Marjolein ontwikkelde een eigen kijk op kunsteducatie. Deze gaf zij onder meer vorm via de oprichting van de Iederwijsschool ‘Volle vaart’ in Elst. Een particuliere school met onderwijs op maat, gericht op individuele leerbehoeften van kinderen. Hier werkte Marjolein als iederwijzer in het vak beeldende vorming. Eigen ideeën, fantasie en creativiteit van de cursist staan voorop. Van hier uit leer je spelenderwijs technische vaardigheden om je ideeën vorm te geven. Naast het lesgeven maakt Marjolein ook haar eigen werk. Haar specialiteit: ambachtelijke technieken, grafiek en textiel.

Andere interessante cursussen