Art kids 6-9 jaar Centrum

Start 26 jan, 15 lessen

Marjolein Leinweber

Op zaterdagen van 09:30 tot 11:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Atelier voor kinderen

Alle kunst begint met een goed idee, en dan: een heel goed plan. Want hoe maak je nou eigenlijk een mooi kunstwerk van jouw idee? Dat leer je bij Art Kids. We gaan aan de slag met verschillende technieken zoals tekenen, schilderen, boetseren, timmeren, druktechnieken, noem maar op.

Werken binnen thema

Je leert hoe je je fantasie de vrije loop kan laten binnen thema's als insecten, mummies, fantasiebeesten, of iets helemaal anders!

Voor creatieve kinderen

Art Kids is voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Aan het einde van het jaar bewonderen we elkaars kunstwerken in een presentatie aan de ouders of een expositie. In de les draag je kleren die vies mogen worden (je krijgt ook een schort aan).

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je bijvoorbeeld verder gaan met de cursus tekenen/schilderen 8-12 jaar, Creatief met Technologie 8-12 jaar, het Bonte Naaiatelier 8-10 jaar of de brede beeldende cursus Young Arts 10-14 jaar.

Cursus details

Startdatum zaterdag 26 januari 2019
Dag van 09:30 tot 11:00
Frequentie wekelijks
Docent Marjolein Leinweber
Aantal lessen 15
Locatie en ruimte Centrum; Pluslokaal
Cursuscode B0001 180516
Prijs * € 154,00
Termijnen * 3 x 55,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 154,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Marjolein Leinweber

Kunstenaar en docent Marjolein Leinweber is veelzijdig, ervaren en eigen.

Marjolein volgde de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen in Nijmegen en behaalde daarna haar eerstegraads bevoegdheid tekenen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 1988 geeft Marjolein lessen en workshops beeldende vorming, tekenen en textiel aan kinderen, jongeren en volwassenen. Op diverse scholen, de Lindenberg en in haar atelier Satijnvogel in Nijmegen oost.

 

Marjolein ontwikkelde een eigen kijk op kunsteducatie. Deze gaf zij onder meer vorm via de oprichting van de Iederwijsschool ‘Volle vaart’ in Elst. Een particuliere school met onderwijs op maat, gericht op individuele leerbehoeften van kinderen. Hier werkte Marjolein als iederwijzer in het vak beeldende vorming. Eigen ideeën, fantasie en creativiteit van de cursist staan voorop. Van hier uit leer je spelenderwijs technische vaardigheden om je ideeën vorm te geven. Naast het lesgeven maakt Marjolein ook haar eigen werk. Haar specialiteit: ambachtelijke technieken, grafiek en textiel.

Voor meer informatie zie www.satijnvogel.nl

Andere interessante cursussen