Art kids 4-6 jaar Centrum

Start 21 jan, 15 lessen

Marjolein Leinweber

Op maandagen van 16:00 tot 17:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Creativiteit koesten

Ben jij een Picasso in de dop? Doe je niks liever dan kliederen met klei, verven met alle kleuren van de regenboog en de mooiste tekeningen maken? Die creativiteit koesteren en stimuleren we graag. Bij Art Kids Junior ben je al welkom vanaf 4 jaar. Fantaseren, nieuwe ideeën bedenken, plannetjes maken en uitvoeren.

Wat gaan we doen?

We gaan werken met verf en klei. Een groot schilderij maken op doek. En een kleiwerk maken en dan bakken in de keramiekoven van de Lindenberg. Ontdekken hoe je kunt timmeren en zagen in hout. Mooie dingen maken met lapjes stof. Zo zal je spelenderwijs kennismaken met kunst, kunstenaars en verschillende culturen.

Voor creatieve kinderen

Art Kids Junior is voor jongens en meisjes tussen 4 en 6 jaar, de kinderen die nog te jong zijn om aan de cursus Art Kids deel te nemen. Aan het einde van het jaar bewonderen we elkaars kunstwerken in een presentatie aan de ouders of een expositie. In de les draag je kleren die vies mogen worden (je krijgt ook een schort aan).

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je doorstromen naar de cursus Art Kids of de cursus Tekenen/schilderen 7-10 jaar.

Cursus details

Startdatum maandag 21 januari 2019
Dag van 16:00 tot 17:30
Frequentie wekelijks
Docent Marjolein Leinweber
Aantal lessen 15
Locatie en ruimte Centrum; Pluslokaal
Cursuscode B0001 180522
Prijs * € 154,00
Termijnen * 3 x 55,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 154,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Marjolein Leinweber

Kunstenaar en docent Marjolein Leinweber is veelzijdig, ervaren en eigen.

Marjolein volgde de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen in Nijmegen en behaalde daarna haar eerstegraads bevoegdheid tekenen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 1988 geeft Marjolein lessen en workshops beeldende vorming, tekenen en textiel aan kinderen, jongeren en volwassenen, op diverse scholen en bij de Lindenberg.

 

Marjolein ontwikkelde een eigen kijk op kunsteducatie. Deze gaf zij onder meer vorm via de oprichting van de Iederwijsschool ‘Volle vaart’ in Elst. Een particuliere school met onderwijs op maat, gericht op individuele leerbehoeften van kinderen. Hier werkte Marjolein als iederwijzer in het vak beeldende vorming. Eigen ideeën, fantasie en creativiteit van de cursist staan voorop. Van hier uit leer je spelenderwijs technische vaardigheden om je ideeën vorm te geven. Naast het lesgeven maakt Marjolein ook haar eigen werk. Haar specialiteit: ambachtelijke technieken, grafiek en textiel.

Andere interessante cursussen