Jongeren academie beeldend 15+

Start 6 sep, 30 lessen

Meerdere docenten

Op vrijdagen van 16:00 tot 18:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Programma

De Jongerenacademie beeldend is een verdiepende cursus voor jongeren en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen in de beeldende kunst. In wekelijkse lessen van 2,5 uur krijgen de cursisten uiteenlopende lessen in tekenen, model schilderen, fotografie, videobewerking, modevormgeving, metaalbewerking en edelsmeden, keramiek, druktechnieken en 3D design. Daarnaast is er veel aandacht voor het beeldende proces. Wat is je idee, hoe vorm je dat tot een beeld of een concept? Je wordt begeleid door één hoofddocent, maar krijgt gedurende het jaar les van verschillende docenten en kunstenaars. Aan het einde van het jaar heb je een goedgevuld portfolio en heb je grote stappen gezet in je beeldende èn persoonlijke ontwikkeling. En natuurlijk richten we dan onze eigen expositie in bij de Lindenberg, waarbij je vrienden en familie welkom zijn voor een feestelijke opening èn de certificaatuitreiking.

Ontwikkel je beeldende talenten

Denk je erover om naar de kunstacademie te gaan? Dan is de Jongerenacademie Beeldend 15+ de beste start om je talent te ontwikkelen. Maar ook als je niet het kunstvakonderwijs in wilt ben je hartstikke welkom: de Jongerenacademie is er voor iedereen die zich graag in de beeldende kunsten wil ontwikkelen.

Deelname

Je kunt de Jongerenacademie één jaar volgen, maar meerdere jaren is ook heel goed mogelijk: de verschillende kunstdisciplines worden ieder jaar met nieuwe lessen en opdrachten ingevuld.
Ben je ouder dan 21 jaar, maar wil je toch graag aansluiten? Dat is mogelijk, tegen een hogere cursusprijs. Je betaalt dan het cursusgeld plus 21% BTW. Studenten die deel willen nemen aan de Jongerenacademie krijgen 15% korting.

Talentschool

Deze cursus maakt deel uit van de Talentschool. De Talentschool biedt toptalenten allerlei extra's. Zo krijg je naast deze cursus ook begeleiding door een mentor, kortingen op het volgen van een extra cursus en twee multidisciplinaire werkdagen vol met workshops en presentaties.

Cursus details

Startdatum vrijdag 06 september 2019
Dag van 16:00 tot 18:30
Frequentie wekelijks
Docenten Wilma Coehoorn Jordan van der Ven Mieke Tesser Jonnie Augustijn
Aantal lessen 30
Locatie en ruimte Centrum; Buiten locatie / Pluslokaal / Studio 1 / Smederij / Werkplaats 2D
Cursuscode B0001 190092 (c:793 b:5.1)
Prijs * € 525,00
Termijnen * 7 x 76,79 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 525,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Wilma Coehoorn

Wilma heeft de opleidingen voor goud- en zilversmid in Schoonhoven gevolgd om vervolgens in Arnhem naar de Hogeschool voor de Kunsten te gaan. Daar studeerde ze af in Grafische Vormgeving en later ook als docent Beeldende kunst en Vormgeving. Sinds 1996 is Wilma docent aan de Lindenberg in diverse vakken. Omdat elke persoon anders is probeert ze bij iedere cursist het ‘eigene’ eruit te halen, zodat het (jouw!) werk uniek wordt!

Jordan van der Ven

Jordan van de Ven is ontwerper, kunstenaar en docent. Hij werd opgeleid als meubelmaker en voltooide daarna de kunstacademie St. Joost in Breda. Jordan maakt en ontwerpt kunstinstallaties, ruimtelijke objecten en meubels.

Meer informatie op www.jordanartisan.com.

Mieke Tesser

Mieke Tesser is sinds haar afstuderen aan ArtEZ werkzaam als beeldend docent. Zij weet cursisten te enthousiasmeren en uit te dagen naar een hoger niveau.

Het verbeelden van persoonlijke ideeën vindt zij een belangrijk uitgangspunt. Het gebruik van ‘nieuwe’ materialen en technieken helpt de cursist een eigen stijl te ontwikkelen.

Jonnie Augustijn

Jonnie Augustijn heeft de opleidingen zilversmeden en goudsmeden gevolgd in Schoonhoven. Ze werkte voor diverse ateliers en maakt eigen werk. Ze is gefascineerd door de eigenschappen van diverse materialen en de combinaties daarvan. Ze geeft met veel plezier les in de Lindenberg en organiseert diverse workshops.

Andere interessante cursussen

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.