Creatief met technologie 7-10 jaar (i.s.m. Oddstream)

Start 22 jan, 10 lessen

Ruben Maurits

Op woensdagen van 15:15 tot 16:45

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Moderne technologieën

De laatste jaren zijn verschillende moderne technologieën steeds toegankelijker geworden. Denk maar aan lasersnijmachines, 3D-printers, virtual reality, maar ook aan de tablets die steeds meer mensen thuis hebben. Die technologieën kun je heel goed gebruiken om supermooie dingen te maken.

Wat gaan we doen

In deze cursus maak je kennis met nieuwe technologieën en ga je er kunst mee maken. Een van de vaardigheden die je tijdens de activiteiten zult leren is creatief programmeren. Zo maak jij je eigen mini-game of VR wereld en kun je zelfs interactieve kunstwerken maken met bijvoorbeeld geluiden en lichtprojecties. Kom spelen, maken en leren in deze technologische speeltuin!

Voor jongens en meiden

Deze cursus is voor jongens en meiden tussen de 7 en 10 jaar. Ervaring met technologie hoeft niet. Tijdens de laatste les presenteren we aan ouders en familie wat we geleerd hebben.

Oddstream

Oddstream organiseert exposities en activiteiten op het grensvlak van kunst en technologie in Nijmegen en omgeving. Cursussen vinden plaats in Studio Oddstream; een art & techlab binnen de Lindenberg waar je direct wordt geïnspireerd tot het maken van en experimenteren met technologische kunst.

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je meer leren bij de cursus Kunst en technologie 11-15 jaar.

Cursus details

Startdatum woensdag 22 januari 2020
Dag van 15:15 tot 16:45
Frequentie wekelijks
Docent Ruben Maurits
Aantal lessen 10
Locatie en ruimte Centrum; Studio 1
Cursuscode B0001 190491 (c:832 b:3.2)
Prijs * € 145,00
Termijnen * 2 x 78,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 145,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Ruben Maurits

Ruben Maurits is opgegroeid met veel creativiteit om zich heen, en zelf van jongs af aan al bezig met allerlei vormen van kunst. Hij volgde de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en heeft de minor Kunst- en cultuureducatie gedaan op de HAN in Nijmegen. In het derde jaar van zijn studie kwam hij stage lopen bij Oddstream, en is daar eigenlijk nooit meer echt weg gegaan. Ruben verzorgt lessen in technologische kunst voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en geeft de cursussen Creatief met Technologie in Studio Oddstream in de Lindenberg.

Andere interessante cursussen

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.