Creatief met technologie 10-14 jaar (i.s.m. Oddstream)

Start 22 jan, 12 lessen

Ruben Maurits

Op woensdagen van 17:00 tot 18:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Technologie & kunst

Technologische ingrediënten zoals elektronica, 3D printen, lasersnijden en programmeren worden gemixt met kunst om samen te maken en te experimenteren. Ga aan de slag met 3D ontwerpen, creatief programmeren, augmented reality en wearable technology.

Hoe gaan we te werk

Je leert om de juiste technologieën in te zetten voor het kunstwerk dat jij wilt maken. Er wordt ruimte gegeven aan je eigen ideeën of dat nu livemuziek programmeren is, een interactief schilderij of een zelf ontworpen kunstwerk gemaakt met de lasersnijmachine.

Voor jongeren

Deze cursus is voor jongeren tussen de 11 en 15 jaar die meer willen weten over de creatieve mogelijkheden en kunstzinnige toepassingen van technologie. Ervaring met technologie is niet vereist. Tijdens de laatste les presenteren we aan ouders en familie wat we geleerd hebben.

Oddstream

Oddstream organiseert exposities en activiteiten op het grensvlek van kunst en technologie in Nijmegen en Arnhem. Halverwege de cursus zullen de lessen verplaatsen naar de splinternieuwe Studio Oddstream; een art & techlab binnen de Lindenberg waar je direct wordt geïnspireerd tot het maken van en experimenteren met technologische kunst.

Cursus details

Startdatum woensdag 22 januari 2020
Dag van 17:00 tot 18:30
Frequentie wekelijks
Docent Ruben Maurits
Aantal lessen 12
Locatie en ruimte Centrum; Studio 1
Cursuscode B0001 190500 (c:830 b:3.2)
Prijs * € 165,00
Termijnen * 2 x 88,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 165,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Ruben Maurits

Ruben Maurits is opgegroeid met veel creativiteit om zich heen, en zelf van jongs af aan al bezig met allerlei vormen van kunst. Hij volgde de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en heeft de minor Kunst- en cultuureducatie gedaan op de HAN in Nijmegen. In het derde jaar van zijn studie kwam hij stage lopen bij Oddstream, en is daar eigenlijk nooit meer echt weg gegaan. Ruben verzorgt lessen in technologische kunst voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en geeft de cursussen Creatief met Technologie in Studio Oddstream in de Lindenberg.

Andere interessante cursussen

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.