Basiscursus beeldende technieken

Start 6 sep, 15 lessen

Meerdere docenten

Op vrijdagen van 19:30 tot 22:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Kennismaken

Wil je graag iets met beeldende kunst gaan doen, maar weet je niet zo goed wat? In deze Basiscursus maak je kennis met allerlei verschillende beeldende technieken en docenten. Zo kan je je oriënteren op wat jou het beste ligt.

Beeldende technieken

Onder leiding van verschillende docenten ga je steeds een aantal lessen met een andere techniek aan de slag. Tekenen en schilderen, keramiek, textiel, technologie en grafische technieken komen aan bod in deze cursus.

Vervolg

Na deze basiscursus kan je verdergaan met de Basiscursus Keramiek of de Basiscursus Tekenen/schilderen, of je kiest voor een of meer van onze korte cursussen en workshops.

Beeldend voor volwassenen is terug!

De afdeling Beeldend voor volwassenen is terug! Met drie basiscursussen en allerlei korte cursussen en workshops kunnen ook volwassenen die seizoen weer lekker creatief aan de slag met beeldende kunst bij de Lindenberg.

Cursus details

Startdatum vrijdag 06 september 2019
Dag van 19:30 tot 22:00
Frequentie wekelijks
Docenten Andrea Hofsteede Ruben Maurits Marjolein Leinweber Guzi Nold Brechtje Verberne
Aantal lessen 15
Locatie en ruimte Centrum; Werkplaats 2D / Pluslokaal / Studio 1
Cursuscode B0001 190525
Prijs * € 319,00
Termijnen * 3 x 110,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 319,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Andrea Hofsteede

Na de lerarenopleiding TEHATEX studeerde Andrea aan de hogeschool voor Kunsten in Arnhem (ArtEZ). In 1998 behaalde ze haar diploma. Sinds 1988 is zij werkzaam bij de Lindenberg. Vanaf 1990 geeft ze les in het middelbaar onderwijs als docent Tekenen/ Schilderen, CKV en kunstgeschiedenis. Ze heeft ervaring met het lesgeven aan 6- tot en met 70-jarigen. Andrea is ook zelf werkzaam als beeldend kunstenaar en exposeert. Haar werk is te bekijken op www.andreahofsteede.com

Ruben Maurits

Ruben Maurits is opgegroeid met veel creativiteit om zich heen, en zelf van jongs af aan al bezig met allerlei vormen van kunst. Hij volgde de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en heeft de minor Kunst- en cultuureducatie gedaan op de HAN in Nijmegen. In het derde jaar van zijn studie kwam hij stage lopen bij Oddstream, en is daar eigenlijk nooit meer echt weg gegaan. Ruben verzorgt lessen in technologische kunst voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en geeft de cursussen Creatief met Technologie in Studio Oddstream in de Lindenberg.

Marjolein Leinweber

Marjolein volgde de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen in Nijmegen en behaalde daarna haar eerstegraads bevoegdheid tekenen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 1988 geeft Marjolein lessen en workshops beeldende vorming, tekenen en textiel aan kinderen, jongeren en volwassenen, op diverse scholen en bij de Lindenberg. Eigen ideeën, fantasie en creativiteit van de cursist staan voorop in haar lessen. Naast het lesgeven maakt Marjolein ook eigen werk.

Guzi Nold

Guzi volgde de driejarig opleiding tot ambachtelijke keramiste op de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Daarna volgde ze ook het extra leerjaar glazuren en het extra leerjaar handvormen. Guzi geeft cursussen handvormen, draaien en diverse speciale technieken in het Arnhems Keramiek Atelier en op de Lindenberg. Het ontwikkelen van vaardigheden en je eigen stijl vindt zij heel belangrijk. Ze geeft elk cursist op zijn/haar niveau les. Naast het lesgeven maakt Guzi ook eigen werk.

Brechtje Verberne

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.