Basiscursus keramiek

Start 2 sep, 15 lessen

Guzi Nold

Op maandagen van 19:30 tot 22:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Kennismaken met keramiek

Tijdens deze basiscursus maak je kennis met de verschillende technieken van vormgeven en decoreren binnen de keramiek. Je leert het opbouwen met ringen van klei, het werken met kleiplaten, en verschillende decoratietechnieken. Ook ga je op de draaischijf werken.

Wat leer je in deze cursus?

Je leert het opbouwen met ringen van klei, het werken met kleiplaten, en verschillende decoratietechnieken. En je gaat zelf op de draaischijf werken. Er is aandacht voor het bedenken en uitvoeren van een idee: wat wil je gaan maken en hoe pak je dat aan?

Materialen in huis

Vanuit het verleden is de Lindenberg bijzonder goed uitgerust voor deze cursus keramiek: we hebben alles in huis om verschillende aspecten van het keramieken aan bod te laten komen. Zelfs het glazuur kunnen we zelf maken!

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor volwassenen met geen of weinig ervaring in de keramiek. Iedereen krijgt les op zijn of haar eigen niveau.

Beeldend voor volwassenen is terug!

De afdeling Beeldend voor volwassenen is terug! Met drie basiscursussen en allerlei korte cursussen en workshops kunnen ook volwassenen die seizoen weer lekker creatief aan de slag met beeldende kunst bij de Lindenberg.

Cursus details

Startdatum maandag 02 september 2019
Dag van 19:30 tot 22:00
Frequentie wekelijks
Docent Guzi Nold
Aantal lessen 15
Locatie en ruimte Centrum; Werkplaats 2D
Cursuscode B0001 190527
Prijs * € 319,00
Termijnen * 3 x 110,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 319,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Guzi Nold

Guzi volgde de driejarig opleiding tot ambachtelijke keramiste op de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Daarna volgde ze ook het extra leerjaar glazuren en het extra leerjaar handvormen. Guzi geeft cursussen handvormen, draaien en diverse speciale technieken in het Arnhems Keramiek Atelier en op de Lindenberg. Het ontwikkelen van vaardigheden en je eigen stijl vindt zij heel belangrijk. Ze geeft elk cursist op zijn/haar niveau les. Naast het lesgeven maakt Guzi ook eigen werk.