Workshop Art Based Learning i.s.m. Museum Het Valkhof

Start 26 jan, 1 lessen

Andrea Hofsteede

Op zondagen van 12:00 tot 16:00

1 bijeenkomst

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Verdiepen in een kunstwerk

In deze workshop gaan we gaan ons verdiepen in een kunstwerk volgens de Art Based Learning-methode, ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters.

Art Based Learning

Art Based Learning benadert kunst als kennisbron voor existentiële vragen, waarbij allerlei vormen van kunst kunnen dienen als gesprekspartner en uitnodigen de wereld van de verbeelding te betreden. In de Art Based Learning-methodiek wordt deze benadering ingezet voor creativiteitsontwikkeling, artistiek onderzoek en persoonsvorming.

Wat gaan we doen?

De workshop start bij Museum Het Valkhof (zo'n 100 meter lopen vanaf de Lindenberg). Na het doorlopende van de vier stappen van Art Based Learning gaat u aan de slag op de Lindenberg en maakt u een eigen kunstwerk. Na afloop neemt u dit werk mee naar huis.

Kledingadvies

Houd er rekening mee dat je kunt gaan werken met verf, krijt en andere materialen: draag kleding die vies mag worden. De Lindenberg zorgt voor het materiaal dat u nodig heeft.

Doe je mee?

Zet jezelf op 'aanwezig' in het Facebook-evenement van deze workshop om je vrienden ook te laten weten dat je hieraan meedoet!

Cursus details

Startdatum zondag 26 januari 2020
Dag van 12:00 tot 16:00
Frequentie 1 bijeenkomst
Docent Andrea Hofsteede
Aantal lessen 1
Locatie en ruimte Centrum; Buiten locatie / Werkplaats 2D
Cursuscode B0001 190542 (c:1233 b:7.1)
Prijs * € 49,00
Termijnen * N.v.t.

* Kortingen worden later verrekend

€ 49,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Andrea Hofsteede

Na de lerarenopleiding TEHATEX studeerde Andrea aan de hogeschool voor Kunsten in Arnhem (ArtEZ). In 1998 behaalde ze haar diploma. Sinds 1988 is zij werkzaam bij de Lindenberg. Vanaf 1990 geeft ze les in het middelbaar onderwijs als docent Tekenen/ Schilderen, CKV en kunstgeschiedenis. Ze heeft ervaring met het lesgeven aan 6- tot en met 70-jarigen. Andrea is ook zelf werkzaam als beeldend kunstenaar en exposeert. Haar werk is te bekijken op www.andreahofsteede.com

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.