Basiscursus grafiek

Start 23 jan, 8 lessen

Brechtje Verberne

Op donderdagen van 19:30 tot 22:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Basiscursus grafiek

Tijdens deze cursus maak je kennis met de vele mogelijkheden die de grafiek te bieden heeft. Er komen verschillende drukmethodes aan bod zoals linosnede, droge naald, monotype en materiaaldruk. Soms maken we een grote prent, en soms een serie kleine prenten. Afwisselend wordt er in zwart/wit en met kleur gewerkt.

Een idee omzetten in een techniek

Naast de verschillende drukmethodes leer je onder andere hoe je een idee of schets kan omzetten in een bepaalde grafische techniek, hoe je met de hand kan drukken en hoe een etspers werkt.

Niet-giftig

De hele cursus werken we met niet-giftige materialen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van vluchtige stoffen, zowel in het drukken als bij het schoonmaken.

Voor wie?

Voor mensen die graag verschillende grafische technieken willen uitproberen en die geen of weinig ervaring hebben met grafiek.

Beeldend voor volwassenen is terug!

De afdeling Beeldend voor volwassenen is terug! Met drie basiscursussen en allerlei korte cursussen en workshops kunnen ook volwassenen dit seizoen weer lekker creatief aan de slag met beeldende kunst bij de Lindenberg.

Klik hier voor meer informatie over het aanbod beeldend volwassenen.

Cursus details

Startdatum donderdag 23 januari 2020
Dag van 19:30 tot 22:00
Frequentie wekelijks
Docent Brechtje Verberne
Aantal lessen 8
Locatie en ruimte Centrum; Werkplaats 2D
Cursuscode B0001 190547 (c:1250 b:1.1)
Prijs * € 199,00
Termijnen * 2 x 105,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 199,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Brechtje Verberne

Brechtje is beeldend kunstenaar en eerstegraads docent beeldende kunst en vormgeving. Aan de Academie voor de Schone Kunsten te Antwerpen haalde zij haar diploma voor Master of Arts, in de specialisatie grafiek en tekenen. Daarna deed zij de lerarenopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Brechtje geeft al een aantal jaren cursussen en workshop in (model)tekenen en grafiek vanuit de Drukmakerij voor verschillende doelgroepen: van kinderen tot volwassenen, van vrijgezellenfeestjes tot langdurige cursussen. Daarnaast maakt en exposeert zij haar eigen beeldende werk.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.