Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Band: Fiddlers aan de waal
€ 221,-
Bekijk opties

Band: Fiddlers aan de waal

Icon/Docent Docent(en): Tessa Zoutendijk

Icon/Lessen Aantal: 16 lessen

Icon/Datum Startdatum: 16 september 2020

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Wat gaan we doen?

De band "Fiddlers aan de Waal" is een akoestische folkband. Wij gaan verschillende stijlen spelen; van bluegrass tot Jiddische melodieën, van opzwepende zigeunermuziek tot Ierse ballades, van traditioneel tot recent werk uit verschillende windstreken. Bv ook Elvis Castello, Bobby McFerrin, Steeldrivers, Van Morrisson etc). Er is veel ruimte voor eigen inbreng van de bandleden. Er zullen een paar optredens per jaar zijn. Ook word je uitgenodigd voor spontane en vrijblijvende folksessies.

We gaan dus vooral heel veel muziek maken!

Lees meer

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen maar jongeren zijn ook welkom. Noten kunnen lezen is handig maar geen must. Kunnen improviseren is fijn in deze band maar ook geen must. Weten waar je alle noten kunt vinden op je instrument en wat je met een akkoordenschema kunt is wel heel handig. (Als hier vragen over zijn; neem contact op met de docent!)

Er is ruimte voor alle mogelijk akoestische instrumenten als: viool, klarinet, fluit, en ik hoop ook op veel akkoordinstrumenten zoals gitaar, contrabas, cello, accordeon, harp, mandoline, banjo enz... Ook zangers zijn hartelijk welkom!

Doorstroommogelijkheid

Je wordt onderdeel van een scene. Je wordt in verbinding gebracht met andere akoestische folkspelers. Je krijgt uitnodigingen voor spontane folksessies of pop-up concertjes. Er bestaat een mooie verbinding met de cursus "Irish/Klezmer/Gypsy". De docent kan je hier meer over vertellen.


Wie geeft er les?

Tessa Zoutendijk

Tessa Zoutendijk is violist en improvisator. En moeder van twee kleine kinderen.

Ze studeerde 'Viool Jazz en Pop' aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem bij Michael Gustorff. Bij Tessa kan je terecht met vragen over viool in de geïmproviseerde muziek, wereldmuziek, jazz- en popmuziek. Hoe kan je de viool als instrument inzetten? Als melodie-instrument en ook als begeleidingsinstrument. Wat komt er allemaal kijken bij improviseren en soleren? Hoe bouw je een solo op? Hoe kan je in een band functioneren? Wat heb je nodig aan elementen of effecten? Je kunt je harmonisch denken verder ontwikkelen. Je leert in akkoorden denken. Je leert zelf stukken maken.

 

Voor meer informatie zie: www.tessazoutendijk.nl

Tessa Zoutendijk is violist en improvisator. En moeder van twee kleine kinderen.

Ze studeerde...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Voorstellingen'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.