Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Band: Jazzcuisine
€ 221,-
Bekijk opties

Band: Jazzcuisine

Icon/Docent Docent(en): Lucien Matheeuwsen

Icon/Lessen Aantal: 16 lessen

Icon/Datum Startdatum: 14 sep of 25 jan

Icon/Datum Lesdag: maandag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Leren improviseren

Een goede basis is het halve werk, zo ook in deze Jazzkeuken: een swingende ritmesectie geeft veel mogelijkheden tot power!

In de Jazzcuisine werken we met de fijnste instrumentale ingrediënten uit de: Jazz, Latin, Funk en Soul. Hoofdingrediënt van alle gerechten is een grote schep improvisatie! Natuurlijk mislukt er weleens wat; daar leren we alleen maar van. Uiteindelijk serveren we onze brouwsels minimaal drie keer per jaar op het podium.

Lees meer

Voor beginners in improvisatie

De Jazzcuisine is er voor alle instrumentalisten die graag verder willen met improvisatie. Het plezier in het samenspelen is belangrijker dan de individuele hoogstandjes.

Optreden

De Jazzcuisine treedt minimaal drie keer per jaar op.

Korting op een knipkaart

Muzikanten die in een band of ensemble van de Lindenberg spelen, of in een Lindenbergkoor zingen, krijgen 15% korting op de prijs van een knipkaart (van 5 of 10 individuele lessen). Deze knipkaart kun je gebruiken bij een docent naar keuze, op een moment dat het jou uit komt.


Wie geeft er les?

Lucien Matheeuwsen

Luciën Matheeuwsen (geb. 1964, Eindhoven) studeerde vanaf zijn 15e klassieke gitaar, maar schakelde over naar elektrische bas na Jaco Pastorius te hebben gehoord op een concert van Weather Report in Amsterdam. In de jaren '80 speelde Luciën overal in Nederland met "Tilt", een popband die vele bekende Nederlandse artiesten begeleidde, zoals Lee Towers en Anita Meijer. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium van Arnhem, afdeling lichte muziek, in contrabas en elektrische bas.

 

In de jaren ’90 was hij medeoprichter van het Henning Wolter Trio, waarmee hij in vele jazzclubs en festivals in Duitsland, Nederland en België heeft gespeeld en in de loop der jaren 6 CD’s mee heeft uitgebracht. Daarnaast speelde hij in de jaren ’90 in de rockband ‘Terra Nova’, met optredens in Japan, Engeland en Nederland. Ondertussen heeft Lucien zich verder ontwikkeld in de jazz-scene, en speelde met o.a.: Eric Vloeimans, Gerd Dudek, Bobby Gantt, Frank Nielander, Jeroen Doomernik, Willem Kuhne, Pierre Courbois, Hans Kwakkernaat, het Loek Dikker Waterland Sextet en vele anderen.

 

Sinds 2009 is hij vast lid van Quatro Ventos en R-Chestra en geeft hij les in Arnhem en Nijmegen.

Luciën Matheeuwsen (geb. 1964, Eindhoven) studeerde vanaf zijn 15e klassieke gitaar, maar...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps