Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

basgitaarles volwassenen
Vanaf € 21,-
Bekijk opties

Basgitaarles volwassenen

Icon/Lessen Aantal lessen: meerdere opties

Icon/Datum Startdatum: In overleg

Icon/Datum Lesdag: In overleg

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Lesvorm Lesvorm: Duo-les of groepsles, Individuele les, Knipkaart, Proefles

Icon/Leeftijd Leeftijd: 19 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Oosterhout, Aldenhof, Centrum, Lent

Icon/Frequentie Frequentie: In overleg

Wat kun je verwachten?

Wat is een basgitaar eigenlijk?

Een basgitaar is een snaarinstrument, meestal met vier (soms vijf) snaren en zorgt, samen met de drums, voor het fundament van de band. Laten we eerlijk zijn; muziek klinkt lekkerder met veel laag. Je kan ze namelijk niet alleen horen maar ook voelen. De basgitaar is het ultieme instrument om baas te zijn van het laag. Maar vergis je niet: een basgitaar kan ook geluiden maken die veel hoger gaan dan laag. Het hoog en laag samen kunnen ervoor zorgen dat de muziek gaat grooven. Rock, funk, soul, jazz, pop, country: alles grooved met een lekkere bas er onder.

Lees meer

Wat heb je nodig voor basgitaarles

Je hebt thuis een basgitaar nodig om te kunnen oefenen. Je kan een beginnersbasgitaar aanschaffen voor niet al te veel geld of met een tweedehands basgitaar beginnen. Voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar wordt vaak een shortscale bas geadviseerd (dat is een bas met een kortere hals), maar schaf die pas aan als je docent dit adviseert. Je zal ook wat andere attributen moeten aanschaffen om je basgitaar goed te kunnen gebruiken: een draagtas om je basgitaar te vervoeren, een stemapparaatje, een gitaarband, een versterker(tje) met snoer, lesboek(en) in overleg met je docent.

Muziekles bij de Lindenberg

Muziekles bij de Lindenberg wordt afgestemd op leerling en docent. De methode waarin je les krijgt is afhankelijk van het instrument, je niveau en de wens van de leerling en de docent. Ook bij de keuze voor een notatiemethode (bijv. notenschrift of akkoorden) kijken we naar wat het best past voor de leerling, het niveau en de functie van het instrument. Door de veelzijdigheid van onze docenten, kunnen we cursisten op alle niveaus bedienen.

Meer dan alleen de techniek

Om het instrument goed te leren beheersen, werken we in de lessen aan technische vaardigheden, maar ook aan gehoor, creativiteit en lezen. Met alle instrumenten kun je in principe samenspelen met andere instrumenten in een band of orkest, maar ieder instrument heeft zijn eigen functie en geluid in het samenspel. 


Lesvormen

Je kan op verschillende manieren les op jouw instrument volgen bij de Lindenberg.

Duo-les of groepsles

Kinderen en jongeren kunnen kiezen voor duo-les. Bij duo-les heb je samen met één andere leerling les op een dag en tijdstip die de docent met jullie afspreekt. Duo-lessen vinden wekelijks plaats en duren 30 minuten. Volwassenen kunnen voor groepsles kiezen: les in een klein groepje (2 tot 4 personen), op een dag, tijdstip en frequentie die jullie uitkomt. Een groepsles duurt 15 minuten per persoon (dus 30 minuten bij 2 personen tot 60 minuten bij 4 personen). Deze groepslessen zijn op niveau B t/m D (enige ervaring tot vergevorderd). Wil je als beginner een groepsles volgen, zoek dan in het cursusoverzicht naar Groepsles voor beginners.

Individuele les

Bij individuele muziekles krijg je in je eentje les, op een dag en tijdstip die je met de docent afspreekt. Vanaf 11 jaar kan je kiezen of je iedere week een individuele les wilt volgen, of één keer in de twee weken. Voor kinderen die net beginnen met muziekles (van 6 t/m 10 jaar) adviseren wij een wekelijkse les in verband met hun leerproces en is een tweewekelijkse les geen vast onderdeel van ons lesprogramma. Individuele lessen duren 25 of 30 minuten, afhankelijk van je leeftijd en lespakket.

Knipkaart

Je koopt een knipkaart voor vijf of tien lessen van 30 minuten, en zet deze kaart – in overleg met de docent - in op een moment dat het jou uitkomt.

Proefles

Een eenmalige muziekles van 30 minuten bij een docent, om uit te proberen of je meer lessen in dit instrument of zangles wilt gaan volgen bij de Lindenberg.

Locaties

Voorzieningenhart De Klif (Oosterhout)

Pijlpuntstraat 1,
6515 DJ Nijmegen, Google maps

Lindenberg Aldenhof

Aldenhof 13-90
6537 CD Nijmegen, Google maps

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Voorzieningenhart De Ster (Nijmegen Noord)

Queensstraat 37 B,
6663 HA Nijmegen, Google maps