Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Bewegingstheater (B,C,D)
€ 119,-
Bekijk opties

Bewegingstheater (B,C,D)

Icon/Docent Docent(en): Anita Kooij

Icon/Lessen Aantal: 5 lessen

Icon/Datum Startdatum: 03 jun

Icon/Datum Lesdag: donderdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Theater maken met de taal van het lichaam

Bij bewegingstheater staan beweging, beeld en ruimte centraal. Dit is de vervolgcursus na Bewegingstheater – A. Wil je onderzoeken hoe je theater kunt maken met de taal van het lichaam als uitgangspunt? Dan ben je van harte welkom! 

Lees meer

Wat gaan we doen? 

Wil je je fysiek bewustzijn, ruimtegebruik en bewegingskwaliteiten verruimen en verdiepen? Wil je beweging, spanning, concentratie, ritme en timing, beeld en muziek leren toepassen binnen bewegingstheater? Dan is dit de cursus voor jou! 

In 5 lessen maak je kennis met of verdiep je je eigen mogelijkheden en kwaliteiten als fysieke speler en onderzoek je ook je eigen makerschap. Het uitgangspunt is dat eerst de beweging komt en dan de invulling. Het verhaal ontwikkelt zich vanuit het creatieve proces. 

Iedere les begint met een speelse warming-up. Vrij zijn in en met je eigen lichaam, samenspel, spelplezier en eigen creativiteit staan voorop. Muziek vormt een belangrijk ingrediënt in de lessen. Ook besteden we aandacht aan Mime Corporel, de mime-bewegingstechniek ontwikkeld door Etienne Decroux. 

In het tweede deel van de les onderzoek je hoe je door middel van spelopdrachten en inspiraties, zoals muziek, foto’s of (korte) teksten eigen materiaal ontwikkelt en een bewegingstheaterscène kunt maken.  

Je werkt bijvoorbeeld aan een duet en krijgt inzicht in de opbouw van geïmproviseerde groepsscenes. 

Voor wie is Bewegingstheater bedoeld? 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die minstens 1 jaar ervaring heeft met theater of dans en de theatrale mogelijkheden van spelen/acteren vanuit het lichaam wil verdiepen en uitbreiden.  


Wie geeft er les?

Anita Kooij

Anita studeerde mime en bewegingstheater aan de theaterschool in Amsterdam. Vanuit haar voorliefde voor beweging heeft ze zich tevens verdiept in dansimprovisatie, Butoh, yoga, Argentijnse tango en contactimprovisatie. Sinds 2009 werkt ze als docent, regisseur, speler/beweger en (stem)improvisator. In haar stijl werkt ze veel vanuit en met muziek en het principe van het neutraal, een natuurlijke en authentieke podiumaanwezigheid. 

 

Naast trainingen en coaching vanuit haar eigen bedrijf werkt ze bij de Lindenberg als docent mime/beweging bij de LOT. www.beingmoved.nl

Anita studeerde mime en bewegingstheater aan de theaterschool in Amsterdam. Vanuit haar...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.