Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Circustheatergroep Primo Basta 11-17 jaar (B,C)
€ 485,-
Bekijk opties

Circustheatergroep Primo Basta 11-17 jaar (B,C)

Icon/Docent Docent(en): Simon Spauwen, Tineke den Boon

Icon/Lessen Aantal: 30 lessen

Icon/Datum Startdatum: 22 sep

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 11 - 17 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Breng je circuskunsten in de praktijk

Bij Primo Basta leer je verder met verschillende circustechnieken. In enkele disciplines werken we als groep, zoals bijvoorbeeld acrobatiek en jongleren. Daarnaast werk je aan je eigen specialisatie discipline. Dat kan van alles zijn, zoals: diabolo, trapeze, eenwieler, tissue, loopbal, contactbal, handstanden, flowerstick, kegels, draaibordjes, rola bola, koordlopen of één van de andere circusmaterialen die we tot onze beschikking hebben.
Tijdens deze cursus werken we samen aan een voorstelling, die we aan het eind van het schooljaar presenteren tijdens het jeugtheaterfestival. Het proces hier naar toe is een groot onderdeel van de cursus.

Lees meer

Hoe gaan we te werk bij Primo Basta

Je krijgt les van twee docenten van wie je van alles leert over circustechnieken, acrobatiek en theater. In het eerste half jaar train je aan je eigen gekozen circusdiscipline, afgewisseld met gezamenlijke circustechnieken. Daarnaast oefen je je theatervaardigheden, en werk je toe naar een voorstelling tijdens het jeugdtheaterfestival aan het eind van het schooljaar.

Voor jongeren

Deze circustheatergroep is voor jongens en meisjes tussen 11 en 17 jaar die graag naar een productie toe willen werken. Ervaring is niet vereist, maar het mag natuurlijk wel.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.


Wie geeft er les?

Simon Spauwen

Opgegroeid als zoon van twee acrobaten, heeft Simon een goede basis gelegd voor de meeste circusdisciplines. Simon is al vroeg begonnen met optreden en lesgeven.

Na zijn studie aan Codarts: Rotterdam Circus Arts (HBO-opleiding tot circusartiest) heeft hij voor het docentschap gekozen. Met ondertussen meer dan 15 jaar ervaring in lesgeven op jeugdcircussen, theaterverenigingen, sportverenigingen, scholen en festivals, is hij de docent die in de les zowel de fysieke en sociale veiligheid, als de passende uitdagingen kan bieden die nodig zijn voor de ontwikkeling tot circusartiest.

Opgegroeid als zoon van twee acrobaten, heeft Simon een goede basis gelegd voor de meeste…

Lees meer

Tineke den Boon

Tineke den Boon is sinds haar afstuderen aan de ArtEZ kunstacademie o.a. actief als docent theater en docent circus bij de Lindenberg. Met een open blik leert ze haar leerlingen nieuwe technieken aan of gaat ze de diepte in. Ze combineert graag verschillende disciplines met elkaar, zoals circus & theater, film & theater en spel met zang en dans (musical). Tineke staat inmiddels zes jaar voor de klas als docent theater. Ze probeert altijd om de eigenheid van een leerling tot uiting te laten komen in haar voorstellingen.

Tineke den Boon is sinds haar afstuderen aan de ArtEZ kunstacademie o.a. actief als docent…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps