Boys time 7-18 jaar (A)

Boys time 7-18 jaar (A)

Wil Boom

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 14 sep. do 17:00 - 18:00 33€ 289,00Meer informatie >
Centrum 25 jan. do 17:00 - 18:00 17€ 148,00 Huidige pagina

Dansles voor jongens

Boys Time is een danscursus speciaal voor jongens. We gaan aan de slag met verschillende traditionele danstechnieken, zoals moderne en klassieke dans, maar gaan ook aan de slag met elementen uit acrobatiek, turnen en breakdance.

Wat doen we bij Boys Time

We maken gebruik van opwarmingsoefeningen uit verschillende danssoorten en andere vormen van beweging, zoals strekkingen en placering (vanuit het klassiek ballet), zwaaien en rollen (vanuit de moderne dans), elementaire springtechniek (vanuit het klassiek ballet) en verbindende passen (vanuit de Russische dans, gevechtssporten, voetbal, atletiek). Daarnaast doen we eenvoudige krachttraining- en lenigheidsoefeningen.

Voor jongens vanaf 7 jaar

Boys Time is bedoeld voor jongens vanaf 7 jaar. In overleg met de docent word je op niveau A, B of C geplaatst. Danservaring is dus niet vereist. De cursus is speciaal ontwikkeld voor de fysieke kenmerken van een jongenslichaam en is daarom alleen voor jongens toegankelijk.

Kledingadvies

Voor deze cursus draag je een zwart hemd, een zwarte lange joggingbroek en zwarte sokken. Binnenschoenen zijn verplicht.

Kortingspakket en VKV dans

Wil je graag veel dansen, in meerdere stijlen? Met het Kortingspakket dans 2 of 3 maak je een keuze uit twee of drie verschillende cursussen en krijg je daar een flinke korting op. Heb je de ambitie om van dans je beroep te maken? Dan kun je terecht bij de Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans. Je volgt meerdere lessen per week en krijgt daarnaast coaching.

Wil Boom

Wil Boom werd in Nederland geboren, maar verhuisde al op driejarige leeftijd naar Zuid-Afrika. Hij maakte daar onder andere deel uit van het nationale turnteam. In 1972 werd Wil er nationaal turnkampioen. In 1978 keerde hij terug naar Nederland. In 1984 voltooide Wil Boom zijn opleiding aan de Dansacademie in Arnhem met klassiek ballet als hoofdvak. Hij specialiseerde zich in characterdance and jazzdance. Als choreograaf, repetitor en balletmeester werkte hij onder andere voor de Opera Forum, Djazzex Modern Jazz Dance Company en Introdans. In 2002 richtte hij in Arnhem Boys Action op om bij jongens theaterdans te promoten. Op dit moment werkt hij als docent bij de Lindenberg en bij ArtEZ in Arnhem.

  1. - Lindenberg communicatie

    Beste Ralph, bedankt voor je melding. We gaan ermee aan de slag. Je hoort spoedig van ons.

  1. - Ralph Sluijs

    Al eerder bij jullie geklaagd en melding gemaakt van discriminatie op grond van geslacht. Cursus alleen voor jongens? Wat 'n onzin en in strijd met de wet En jullie gaan er gewoon mee door! Ik adviseer jullie om hierover juridisch advies in te winnen en vervolgens te stoppen met dit discriminerende aanbod. Zo niet dan ga ik serieus overwegen om hierover een klacht in te dienen bij het College voor de Rechten van de Mens.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start25-01-2018
Dag donderdag
Tijd 17:00 - 18:00
Docent(en) Wil Boom
Aantal lessen17
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 22
CursuscodeD0001 170007 KSPK
Prijs *€ 148,00
Termijnen *3 x 53,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden