Moderne dans vanaf 16 jaar (C)

Moderne dans vanaf 16 jaar (C)

Percy Kruythoff

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 11 sep. ma 20:30 - 21:45 31€ 349,00 Huidige pagina

Moderne dans/contemporary

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelbegrip voor verschillende, zeer individuele danstechnieken. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als ‘contemporary’.

Lichaam als expressiemiddel

Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Het uiten van emoties is bepalend voor de dans. Moderne dans stelt zich open en vertaalt nieuwe bewegingen en invloeden uit andere moderne technieken.

Voor dansers vanaf 16 jaar

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. De cursus is onderverdeeld in verschillende niveaus: niveau A is voor de absolute beginner zonder enige danservaring, niveau B is voor de danser met enige danservaring en niveau C is bedoeld voor dansers met meer ervaring in moderne dans. Twijfel je welk niveau bij jou past, neem dan contact op met de docent via cursussen@delindenberg.com.

Kledingadvies

Draag voor deze cursus danskleding waarin je goed en flexibel kunt bewegen, zoals een legging, joggingbroek of balletpak. Binnenschoenen (sneakers of balletschoenen) zijn verplicht.

Kortingspakket en VKV Dans

Wil je graag veel dansen, in meerdere stijlen? Met het Kortingspakket dans 2 of 3 maak je een keuze uit twee of drie verschillende cursussen en krijg je daar een flinke korting op. In dit geval krijg je bijvoorbeeld korting omdat je een cursus Klassiek Ballet combineert met de spitzenles. Heb je de ambitie om van dans je beroep te maken? Dan kun je terecht bij de Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans. Je volgt meerdere lessen per week en krijgt daarnaast coaching.

Video

Percy Kruythoff

Percy Kruythoff is afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn studie mocht hij de Ineke Sluiterprijs voor choreografie in ontvangst nemen vanwege zijn indrukwekkende prestaties op choreografisch gebied.

Percy is als zakelijk coördinator, docent, coach, en choreograaf verbonden aan de 5 o’clock class, de vooropleiding Hedendaagse Dans van de Theaterschool, de Jazz Musical opleiding en de Docent Dans opleiding.

Daarnaast is hij werkzaam als gastdocent bij Codarts en werkt hij als choreograaf in binnen- en buitenland.

Percy Kruythoff was als pre-jurylid en choreograaf verbonden aan de danstalentshow 'So You Think You Can Dance'. Ook is hij als choreograaf verbonden aan Nike Golf. Als freelance regisseur werkt hij samen met stichting New Rootz, die maatschappelijke, culturele en educatieve projecten organiseert.

  1. - afdeling Cursussen

    Afgelopen week was het Opendeurweek de Lindenberg waarin men vrijblijvend een les kon bijwonen. Vanzelfsprekend bent u volgende week nog van harte welkom een de les mee te doen. Daarna kunt u dan beslissen of u voor de cursus definitief wilt inschrijven. Heeft u nog vragen, stuur dan gerust een mailtje naar cursussen@delindenberg.com

  1. - Maartje den Dekker

    Beste meneer/mevrouw, Ik wil erg graag deelnemen aan een proefles of een keertje komen kijken. Ik heb hiervoor in 's-Hertogenbosch op dansles gezeten, en nu ik in nijmegen woon begint het alweer te kriebelen. Zou ik nog in kunnen stromen, aangezien de lessenreeks volgens mij al begonnen zijn ? Met vriendelijke groet, Maartje den Dekker

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start11-09-2017
Dag maandag
Tijd 20:30 - 21:45
Docent(en) Percy Kruythoff
Aantal lessen31
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Marikenzaal
CursuscodeD0001 170073
Prijs *€ 349,00
Termijnen *7 x 51,64 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden