Moderne dans 11-15 jaar (A,B)

Moderne dans 11-15 jaar (A,B)

Paula Walta

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 13 sep. wo 16:30 - 17:30 33€ 289,00 Huidige pagina

Over moderne dans

Moderne dans is een verzamelbegrip voor verschillende danstechnieken. Daarbij heeft moderne dans het natuurlijke lichaam en de beweging als uitgangspunt, in tegenstelling tot het stijve en omhoog gerichte lichaam in klassieke dans. Het uiten van emoties is bepalend voor moderne dans. De persoonlijkheid en eigenheid van de danser zijn hierin belangrijk.

Wat doen we bij moderne dans

Er is veel aandacht voor het leren van de techniek van moderne dans. Daarbij is het belangrijk te leren waar de impuls van de beweging vandaan komt, en gebruik te maken van kracht, ontspanning, verschillen in dynamiek en de zwaartekracht. Je leert je lichaam kennen en beheersen in bijvoorbeeld rollen, draaien, springen en zwaaien, en daarbij op jouw manier expressief te zijn.

Voor jongeren

Deze cursus moderne dans is bedoeld voor jongeren tussen de 11 en 15 jaar oud. Ervaring is niet verplicht.

Kledingadvies

Tijdens de les is het verplicht om strakke kleding te dragen waarin je je vrij kunt bewegen (balletpak of t-shirt met legging of dansbroek) en dansschoeisel of katoenen zwarte sokken. De docent kan je adviseren over goede kleding en schoeisel. Je draagt je haren vast.

Vervolgmogelijkheden
Na deze cursus kan je verder met de cursus Moderne dans 14-20 jaar of Moderne dans 16+.

Kortingspakket en VKV Dans

Wil je graag veel dansen, in meerdere stijlen? Met het Kortingspakket Dans 2 of 3 maak je een keuze uit twee of drie verschillende cursussen en krijg je daar een flinke korting op. Heb je flinke ambities en zou je graag van dans je beroep willen maken? Dan kun je terecht bij de Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans. Je volgt meerdere lessen per week en krijgt hierbij coaching.

Paula Walta

Paula Walta studeerde af aan ArtEZ, afdeling docent dans in de specialisaties moderne dans, jazzdans en klassiek ballet. Na zelf een periode gedanst te hebben, specialiseerde ze zich als docent in moderne dans en als choreograaf. Ze heeft een eigen dansgroep die veelal op locatie werkt: Beeldend Dans Theater Telder. Zie ook: www.beeldenddanstheatertelder.

In haar werk is behalve de dans ook de beleving en de persoonlijkheid van de danser belangrijk.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start13-09-2017
Dag woensdag
Tijd 16:30 - 17:30
Docent(en) Paula Walta
Aantal lessen33
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Marikenzaal
CursuscodeD0001 170223
Prijs *€ 289,00
Termijnen *8 x 37,69 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden