Flamenco dans vanaf 15 jaar (A,B)

Flamenco dans vanaf 15 jaar (A,B)

Ida van Ommen

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 24 jan. wo 19:00 - 20:00 16€ 174,00 Huidige pagina

Flamenco

Gevoel en emotie vormen de kern van flamenco. Flamenco is een manier van leven die bestaat uit een combinatie van zang, dans, gitaarspel en jaleo (aanmoedigingen). Ook danstechniek is erg belangrijk. De ritmes van flamenco zijn complex. Hoe meer je naar flamenco-muziek luistert, hoe meer je je die complexe ritmes eigen maakt.

Voor elk niveau

De flamencocursussen zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar. Er zijn cursussen op verschillende niveaus.

A,B basistechniek: voor mensen met geen tot weinig ervaring. Hier leer je de basis: juiste houding, voetentechniek, gebruik van armen en draaien van de polsen. Palmas (handklappen), luisteren naar de verschillende ritmes en het herkennen van het compás (maat, ritme).

B,C,D techniek en verdieping: voor mensen met enige ervaring. In deze cursus werken we uitgebreid aan precisie, versnelling, complexiteit, coördinatie, contratiempo, uithoudingsvermogen en conditie. Het herkennen en uitvoeren van het compás (maat, ritme) door bewust luisteren naar flamencomuziek.

C,D choreografie: voor gevorderde tot vergevorderde flamencodansers. In de cursus coreografía werken we na een korte warming up aan een choreografie, die we op verschillende presentatiemomenten tonen. Wil je je flamencotechnieken bijhouden en uitbreiden is de cursus techniek & verdieping een zeer goede aanvulling op deze cursus.

Kledingadvies

Voor deze cursus dien je schoenen met een stevige hak en een wijde rok te dragen. Aanschaf hiervan doe je in overleg met de docent.

Kortingspakket en VKV dans

Wil je graag veel dansen, in meerdere stijlen? Met het Kortingspakket dans 2 of 3 maak je een keuze uit twee of drie verschillende cursussen en krijg je daar een flinke korting op. Heb je de ambitie om van dans je beroep te maken? Dan kun je terecht bij de Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans. Je volgt meerdere lessen per week en krijgt daarnaast coaching.

Ida van Ommen

Ida van Ommen begon met vooropleiding klassiek ballet aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarna studeerde zij in 1987 af op ArteZ te Arnhem, met als specialisaties klassiek ballet, jazzdans en Flamencodans. In Spanje volgde ze lessen bij onder andere Joaquin Grilo, Manolete, La Tati, en Carmen Cortés.

Ida geeft lessen aan alle leeftijden en alle niveaus, op scholen, koren en aan mensen met een beperking. Daarnaast is ze danscoördinator bij de Lindenberg.

Haar stijl kenmerkt zich als sierlijk, dansant, rustig maar intens. Bijzonder zijn haar Flamencolessen met live-begeleiding.

  1. - De Lindenberg

    Beste Jessica, Wat leuk dat je flamencolessen wilt volgen! Deze groep vanaf 15 jaar is een groep mensen van zeer uiteenlopende leeftijd. Van 34 tot 61 jaar. Ik zou je dan ook willen uitnodigen tot het volgen van een proefles. Je kunt dit doen door contact op te nemen middels een mailtje naar: cursussen@delindenberg.com, met daarin je naam en de dag dat je de proefles wilt volgen. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

  1. - Jessica verboom

    Zijn er ook flamenco lessen voor dansers van 54? ik heb klassiek ballet gedaan tot mn 15de/ bekend met de basishoudingen. Na vele jaren wonen en leven in Spanje toch in NL een stukje Spaanse cultuur vasthouden...zou dat kunnen? Jessica de Wit

  1. - merel van der mark

    is de flamenco les écht alleen voor mensen onder de 30? Hebben jullie ook les voor oudere mensen? ik ben 36...

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start24-01-2018
Dag woensdag
Tijd 19:00 - 20:00
Docent(en) Ida van Ommen
Aantal lessen16
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Marikenzaal
CursuscodeD0001 170236
Prijs *€ 174,00
Termijnen *3 x 62,17 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden