Moderne dans 35+

Moderne dans 35+

Paula Walta

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 24 jan. wo 18:50 - 19:50 15€ 155,00 Huidige pagina

Moderne dans

Moderne dans is een verzamelbegrip voor verschillende danstechnieken. Daarbij heeft moderne dans het natuurlijke lichaam en de beweging als uitgangspunt, in tegenstelling met het stijve en omhoog gerichte lichaam in klassiek. Het uiten van emoties is bepalend voor moderne dans. De persoonlijkheid en eigenheid van de danser is hierin belangrijk.

Techniek van moderne dans

Er is in deze cursus veel aandacht voor het leren van de techniek van moderne dans. Daarbij is het belangrijk te leren waar de impuls van de beweging vandaan komt, en gebruik te maken van kracht, ontspanning, verschillen in dynamiek en de zwaartekracht. Je leert je lichaam kennen en beheersen in bijvoorbeeld rollen, draaien, springen en zwaaien, en leert daarbij op jouw manier expressief te zijn.

Modern voor 35-plussers

Deze cursus is speciaal bedoeld voor en afgestemd op de moderne danser boven de 35 jaar. Enige ervaring voor deze cursus is handig om het niveau van de groep bij te kunnen houden. Aan deze cursus is in principe geen presentatiemoment verbonden.

Kledingadvies

Tijdens de les is het verplicht om strakke kleding te dragen waar je je vrij in kunt bewegen (balletpak of t-shirt met legging of dansbroek) en dansschoeisel of katoenen zwarte sokken. Je draagt je haren vast.

Paula Walta

Paula Walta studeerde af aan ArtEZ, afdeling docent dans in de specialisaties moderne dans, jazzdans en klassiek ballet. Na zelf een periode gedanst te hebben, specialiseerde ze zich als docent in moderne dans en als choreograaf. Ze heeft een eigen dansgroep die veelal op locatie werkt: Beeldend Dans Theater Telder. Zie ook: www.beeldenddanstheatertelder.

In haar werk is behalve de dans ook de beleving en de persoonlijkheid van de danser belangrijk.

  1. - Caroline

    Ik vond de proefles moderne dans 35+ bij Paula afgelopen woensdag erg leuk! Mooie muziek, gave choreografie, en erg leuk dat je hele lijf mee doet en dat je ook veel van de ruimte gebruikt! Caroline

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start24-01-2018
Dag woensdag
Tijd 18:50 - 19:50
Docent(en) Paula Walta
Aantal lessen15
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 22
CursuscodeD0001 170242
Prijs *€ 155,00
Termijnen *3 x 55,83 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden