Moderne dans vanaf 16 jaar (A)

Moderne dans vanaf 16 jaar (A)

Percy Kruythoff

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 22 jan. ma 18:15 - 19:15 15€ 150,00 Huidige pagina

Moderne dans/contemporary

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelbegrip voor verschillende, zeer individuele danstechnieken. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als ‘contemporary’.

Lichaam als expressiemiddel

Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Het uiten van emoties is bepalend voor de dans. Moderne dans stelt zich open en vertaalt nieuwe bewegingen en invloeden uit andere moderne technieken.

Voor dansers vanaf 16 jaar

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. De cursus is onderverdeeld in verschillende niveaus: niveau A is voor de absolute beginner zonder enige danservaring, niveau B is voor de danser met enige danservaring en niveau C is bedoeld voor dansers met meer ervaring in moderne dans. Twijfel je welk niveau bij jou past, neem dan contact op met de docent via cursussen@delindenberg.com.

Kledingadvies

Draag voor deze cursus danskleding waarin je goed en flexibel kunt bewegen, zoals een legging, joggingbroek of balletpak. Binnenschoenen (sneakers of balletschoenen) zijn verplicht.

Kortingspakket en VKV Dans

Wil je graag veel dansen, in meerdere stijlen? Met het Kortingspakket dans 2 of 3 maak je een keuze uit twee of drie verschillende cursussen en krijg je daar een flinke korting op. In dit geval krijg je bijvoorbeeld korting omdat je een cursus Klassiek Ballet combineert met de spitzenles. Heb je de ambitie om van dans je beroep te maken? Dan kun je terecht bij de Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans. Je volgt meerdere lessen per week en krijgt daarnaast coaching.

Percy Kruythoff

Percy Kruythoff is afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn studie mocht hij de Ineke Sluiterprijs voor choreografie in ontvangst nemen vanwege zijn indrukwekkende prestaties op choreografisch gebied.

Percy is als zakelijk coördinator, docent, coach, en choreograaf verbonden aan de 5 o’clock class, de vooropleiding Hedendaagse Dans van de Theaterschool, de Jazz Musical opleiding en de Docent Dans opleiding.

Daarnaast is hij werkzaam als gastdocent bij Codarts en werkt hij als choreograaf in binnen- en buitenland.

Percy Kruythoff was als pre-jurylid en choreograaf verbonden aan de danstalentshow 'So You Think You Can Dance'. Ook is hij als choreograaf verbonden aan Nike Golf. Als freelance regisseur werkt hij samen met stichting New Rootz, die maatschappelijke, culturele en educatieve projecten organiseert.

 1. - Cursusadministratie

  Hallo Miranda, Leuk dat je eventueel wilt deelnemen aan de cursus Moderne dans A vanaf 16 jaar. Je kutn altijd een proefles volgen bij dans. In de week van 12 september 2016 is het Open Deur Week voor dit jaar. Dan staan de deuren van de meeste groepslessen open en kun je gratis deelnemen om daarna eventueel in te schrijven. als je nog vragen hebt, dan kun je ons altijd mailen: cursussen@delindenberg.com

 1. - Miranda

  Hallo Lindenberg, Ik ben er in geïnteresseerd om de cursus moderne dans vanaf 16 jaar (A) te gaan volgen, echter twijfel ik hier nog wel wat over. Ik las al dat in de week van 14 september er proeflessen zijn, echter zie ik ook dat 12 september de eerste les al is. Is het misschien mogelijk om voor die tijd al een proefles te volgen? Zodat ik mij op tijd in kan schrijven? Groetjes, Miranda

 1. - Planning en informatie

  Leuk dat je overweegt om dansles te volgen. De cursus moderne dans is voor volwassenen vanaf 18 jaar. In de week van 14 september is het Opendeurweek de Lindenberg. Je bent dan van harte welkom eerst een proefles bij te wonen. Daarna kun je beslissen om in te schrijven. Tussentijds opzeggen van een cursus is alleen mogelijk in uitzonderlijke gevallen. Informatie over opzeggen van cursussen kun je eventueel nalezen op deze website onder het menu Cursussen, Algemene Voorwaarden. Als je nog vragen hebt, dan mag je ons altijd mailen: planningeninformatie@delindenberg.com

 1. - christa

  beste Lindenberg, Ik wil graag wat doen met dans maar ik heb geen of weinig danservaring. Ik prefereer een cursus waarbij expressie van emoties verbonden is met de dans en minder wordt gelet op techniek. Dit bracht me bij jullie cursus moderne dans. Maar, wat is de leeftijdscategorie die hierin mee danst? Ik ben zelf 27 en wil liever wel met in elk geval een aantal leeftijdsgenoten dansen en niet met mensen die 10 jaar jonger zijn. Ook vroeg ik me af hoe jullie omgaan met annuleringen? Wat als ik tijdens de cursus erachter kom dat ik geen tijd meer heb op maandagavond? Groetjes, Christa

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start22-01-2018
Dag maandag
Tijd 18:15 - 19:15
Docent(en) Percy Kruythoff
Aantal lessen15
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Marikenzaal
CursuscodeD0001 170279
Prijs *€ 150,00
Termijnen *3 x 54,17 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven