Voorbereiding kunstvakonderwijs dans vanaf 15 jaar

Start 2 sep, 124 lessen

Docententeam Theater/Dans

Op maandagen van div. tijde tot

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Ambitieuze dansers

Heb je ambities om door te willen naar de dansacademie, als dansdocent, uitvoerend danser, dansmaker of in een kunstvak waarin dans een belangrijke rol speelt? Dan kun je vanaf je 15e jaar intensiever begeleid worden. Met vier danslessen per week bereiden we je voor op een toelating of opleiding.
Na inschrijving voor deze cursus krijg je een intakegesprek.

Intensieve trainingen

Door meerdere trainingen per week te volgen kun je je verdiepen en verbreden in de gevraagde technieken en ook je conditie verhogen. We geven je zoveel mogelijk mee: danservaring, een goede technische basis, dansopvoeding.
De samenstelling van het VKV Dansrooster is zorgvuldig gekozen. Minimaal twee maal per week klassiek ballet, omdat dit een uitstekende basis is voor alle dansdisciplines en omdat dit op elke dansopleiding gevraagd wordt. Moderne dans en jazzdans voor een bredere basis.

Inhoud van de cursus

In totaal krijg je vier lessen per week: twee keer klassiek ballet, één keer jazz, één keer moderne dans. Jouw rooster wordt samengesteld uit bestaande lessen op jouw niveau. Daarnaast krijg je een mentor aangewezen. Hij/zij bekijkt je (fysieke) mogelijkheden, je werkhouding en ontwikkeling. Verder kan de mentor ook informatie verstrekken over de verschillende dansopleidingen.
Via de docenten en via posters bij de dansstudio blijf je op de hoogte van de audities en Open Dagen van de verschillende dansopleidingen. Aanname op een dansopleiding kunnen we uiteraard niet garanderen, wel een gedegen voorbereiding.

Wil je rendement halen uit deze intensieve dansaanpak, dan is het nodig om er flink aan te werken. Altijd aanwezig zijn beschouwen we als een vanzelfsprekendheid! Houd er rekening mee dat je bij bestaande lessen binnenstapt.

Kleding

Voor de juiste balletkleding kun je de docent advies vragen. Voor klassiek ballet: zwart balletpak, roze of zwarte maillot, balletschoenen. Voor overige dansdisciplines balletpak, jazzpants, jazzschoenen/sneakers.
Haren bijeengebonden, sieraden af.

Talentschool

Deze cursus maakt deel uit van de Talentschool. De Talentschool biedt toptalenten allerlei extra'’s. Zo krijg je bij deze cursus begeleiding door een mentor, kortingen op het volgen van een extra cursus en twee multidisciplinaire werkdagen vol met workshops en presentaties.

Cursus details

Startdatum maandag 02 september 2019
Dag van div. tijde tot
Frequentie wekelijks
Docent Docententeam Theater/Dans
Aantal lessen 124
Locatie en ruimte Centrum;
Cursuscode D0001 190016 (c:251 b:0.1)
Prijs * € 685,00
Termijnen * 7 x 99,64 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 685,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Docententeam Theater/Dans

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.