Moderne dans 14-20 jaar (B,C)

Start 2 sep, 33 lessen

Paula Walta

Op maandagen van 17:30 tot 18:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Over moderne dans

Moderne dans is een verzamelbegrip voor verschillende danstechnieken. Daarbij heeft moderne dans het natuurlijke lichaam en de beweging als uitgangspunt. Het uiten van emoties is bepalend voor moderne dans. De persoonlijkheid en eigenheid van de danser zijn hierin belangrijk.

Wat doen we bij moderne dans

Er is veel aandacht voor het leren van de techniek van moderne dans. Daarbij is het belangrijk te leren waar de impuls van de beweging vandaan komt en gebruik te maken van kracht, ontspanning, verschillen in dynamiek en de zwaartekracht. Je leert je lichaam kennen en beheersen in bijvoorbeeld rollen, draaien, springen en zwaaien en daarbij op jouw manier expressief te zijn.

Voor jongeren met danservaring

Deze cursus is voor jongeren van 14 jaar of ouder die al enige danservaring hebben. Indien je twijfelt of je genoeg ervaring hebt, kan je altijd even overleggen met de docent via cursussen@delindenberg.com.

Kledingadvies

Tijdens de les is het verplicht om strakke kleding te dragen waarin je je vrij kunt bewegen (balletpak of t-shirt met legging of dansbroek) en dansschoeisel of katoenen zwarte sokken. De docent kan je adviseren over goede kleding en schoeisel. Je draagt je haren vast.

Vervolgmogelijkheden
Deze cursus is bedoeld voor dansers tussen de 14 en 20 jaar. Na deze cursus kan je blijven dansen bij Moderne dans 16+.

Meerdere danscursussen volgen?

Volg je meerdere jaarcursussen in dans (twee keer een half jaarcursus telt ook als een jaarcursus)? Dan krijg je korting. Die korting wordt automatisch verrekend als je je inschrijft. Bij twee cursussen krijg je 15% korting, bij drie cursussen 25% en bij vier cursussen 30%.

Cursus details

Startdatum maandag 02 september 2019
Dag van 17:30 tot 18:30
Frequentie wekelijks
Docent Paula Walta
Aantal lessen 33
Locatie en ruimte Centrum; Marikenzaal / Steigerzaal
Cursuscode D0001 190029 (c:811 b:1.1)
Prijs * € 295,00
Termijnen * 8 x 38,44 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 295,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Paula Walta

Paula Walta studeerde af aan ArtEZ, afdeling docent dans in de specialisaties moderne dans, jazzdans en klassiek ballet. Na zelf een periode gedanst te hebben, specialiseerde ze zich als docent in moderne dans en als choreograaf. Ze heeft een eigen dansgroep die veelal op locatie werkt: Beeldend Dans Theater Telder. Zie ook: www.beeldenddanstheatertelder.nl.

In haar werk is behalve de dans ook de beleving en de persoonlijkheid van de danser belangrijk.

Andere interessante cursussen

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.