Flamenco dans: choreografie vanaf 16 jaar (C,D)

Start 22 jan, 16 lessen

Ida van Ommen

Op woensdagen van 20:30 tot 21:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Flamenco

Gevoel en emotie vormen de kern van flamenco. Flamenco is een manier van leven die bestaat uit een combinatie van zang, dans, gitaarspel en jaleo (aanmoedigingen). Ook danstechniek is erg belangrijk. De ritmes van flamenco zijn complex. Hoe meer je naar flamenco-muziek luistert, hoe meer je je die complexe ritmes eigen maakt.

Voor elk niveau

De flamencocursussen zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Er zijn cursussen op verschillende niveaus.

A,B basistechniek: voor mensen met geen tot weinig ervaring. Hier leer je de basis: juiste houding, voetentechniek, gebruik van armen en draaien van de polsen. Palmas (handklappen), luisteren naar de verschillende ritmes en het herkennen van het compás (maat, ritme).

B,C voor mensen met minimaal 1,5 a 2 jaar ervaring. Uitbreiding van de voeten en arm-technieken, coördinatie, versnelling, compás en choreografie.

B,C,D techniek en verdieping: voor mensen met enige ervaring. In deze cursus werken we uitgebreid aan precisie, versnelling, complexiteit, coördinatie, contratiempo, uithoudingsvermogen en conditie. Het herkennen en uitvoeren van het compás (maat, ritme) door bewust luisteren naar flamencomuziek.

C,D choreografie: voor gevorderde tot vergevorderde flamencodansers. In de cursus coreografía werken we na een korte warming up aan een choreografie, die we op verschillende presentatiemomenten tonen. Wil je je flamencotechnieken bijhouden en uitbreiden is de cursus techniek & verdieping een zeer goede aanvulling op deze cursus.

Kledingadvies

Voor deze cursus dien je schoenen met een stevige hak en een wijde rok te dragen. Aanschaf hiervan doe je in overleg met de docent.

Meerdere danscursussen volgen?

Volg je meerdere jaarcursussen in dans (twee keer een half jaarcursus telt ook als een jaarcursus)? Dan krijg je korting. Die korting wordt automatisch verrekend als je je inschrijft. Bij twee cursussen krijg je 15% korting, bij drie cursussen 25% en bij vier cursussen 30%.

Cursus details

Startdatum woensdag 22 januari 2020
Dag van 20:30 tot 21:30
Frequentie wekelijks
Docent Ida van Ommen
Aantal lessen 16
Locatie en ruimte Centrum; Marikenzaal
Cursuscode D0001 190055 KSPK (c:838V b:3.1)
Prijs * € 164,00
Termijnen * 3 x 58,83 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 164,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Ida van Ommen

Ida van Ommen begon met de vooropleiding klassiek ballet aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarna studeerde zij in 1987 af op ArtEZ te Arnhem, met als specialisaties klassiek ballet, jazzdans en flamencodans. In Spanje volgde ze lessen bij onder andere Joaquin Grilo, Manolete, La Tati, en Carmen Cortés.

Ida geeft lessen aan alle leeftijden en alle niveaus, op scholen, koren en aan mensen met een beperking. Daarnaast is ze danscoördinator bij de Lindenberg.

Haar stijl kenmerkt zich als sierlijk, dansant, rustig maar intens. Bijzonder zijn haar flamencolessen met live-begeleiding.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.