Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Franse chansons zingen
€ 194,-
Bekijk opties

Franse chansons zingen

Icon/Docent Docent(en): Ronald Naar

Icon/Lessen Aantal: 5 lessen

Icon/Datum Startdatum: 12 feb

Icon/Datum Lesdag: zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Liefde voor het Franse chansons

Dit is een cursus voor mensen met liefde voor het Franse chanson. Aan het eind van deze cursus vertolkt u zelf een Frans chanson tijdens een zogenaamd 'Café Chantant' op de Lindenberg! De korte cursus omvat in totaal vijf lessen.

Lees meer

Wat gaan we doen?

In een groep van maximaal acht personen werk je aan een eigen interpretatie van een zelfgekozen chanson. Daarnaast werken we aan tenminste één chanson dat zich leent voor groepsvertolking. U kunt zelf een chanson inbrengen maar u kunt ook advies vragen. Het kunnen klassiekers zijn zoals van Piaf, Brel en Brassens. Of van de (iets) jongere garde zoals bijvoorbeeld Fugain, Clerc of Bruel. Wie weet wordt het zelfs een eigentijds chanson van Zaz, David Sire of Amély-les-Crayons?

Expressie en aankondiging

We gaan ontdekken dat allerlei keuzes tijdens het zingen invloed hebben op de expressie, ook wordt expliciet aandacht gegeven aan de manier waarop een lied aangekondigd wordt. De laatste twee sessies schuift een pianist aan.

Docentenduo

De cursus wordt gegeven door Ronald Naar, ondersteund door Björn Tinga. Ronald en Björn stonden in 2019 op het OFF Festival in Avignon met een verhalend chansonprogramma. Meer info daarover vind je op www.zingenddoorhetleven.nl.

Wie geeft er les?

Ronald Naar

Stemdocent Ronald Naar studeerde af als wijsgerig pedagoog en richtte zich daarna op drama, stem en zang. Hij gaf drama aan de bovenbouw van de Vrije School Nijmegen en werkte daarna aan een PABO en voor het APS (onderwijskundig adviesbureau). Daarnaast leidt hij het vocaal ensemble ‘de Strepsils’, geeft hij workshops en vertolkt hij liedjes. 
Ronald is zowel geïnspireerd door het Roy Hart Theatre (fysieke stemexpressie) als door diverse benaderingen van de zangstem. Hij treedt op met Franse chansons die hij verbindt met verhalen. Ronald vindt het belangrijk dat een (zang)stem als vanzelf stroomt. Authenticiteit en zeggingskracht gaan vaak samen.

www.zingenddoorhetleven.nl

Stemdocent Ronald Naar studeerde af als wijsgerig pedagoog en richtte zich daarna op drama, stem…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.