Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Franse chansons zingen
€ 199,-
Bekijk opties

Franse chansons zingen

Icon/Docent Docent(en): Ronald Naar, Bjorn Tinga

Icon/Lessen Aantal: 5 lessen

Icon/Datum Startdatum: 11 feb

Icon/Datum Lesdag: zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Liefde voor het Franse chansons

Dit is een cursus voor mensen met liefde voor het Franse chanson. Aan het eind van deze cursus vertolkt u zelf een Frans chanson tijdens een zogenaamd 'Café Chantant' op de Lindenberg! De korte cursus omvat in totaal vijf lessen.

Lees meer

Wat gaan we doen?

In een groep van maximaal acht personen werk je aan een eigen interpretatie van een zelfgekozen chanson. Daarnaast werken we aan tenminste één chanson dat zich leent voor groepsvertolking. U kunt zelf een chanson inbrengen maar u kunt ook advies vragen. Het kunnen klassiekers zijn zoals van Piaf, Brel en Brassens. Of van de (iets) jongere garde zoals bijvoorbeeld Fugain, Clerc of Bruel. Wie weet wordt het zelfs een eigentijds chanson van Zaz, David Sire of Amély-les-Crayons?

Expressie en aankondiging

We gaan ontdekken dat allerlei keuzes tijdens het zingen invloed hebben op de expressie, ook wordt expliciet aandacht gegeven aan de manier waarop een lied aangekondigd wordt. De laatste twee sessies schuift een pianist aan.

Docentenduo

De cursus wordt gegeven door Ronald Naar, ondersteund door Björn Tinga. Ronald en Björn stonden in 2019 op het OFF Festival in Avignon met een verhalend chansonprogramma. Meer info daarover vind je op www.zingenddoorhetleven.nl.

Wie geeft er les?

Ronald Naar

Stemdocent Ronald Naar studeerde af als wijsgerig pedagoog en richtte zich daarna op drama, stem en zang. Hij gaf drama aan de bovenbouw van de Vrije School Nijmegen en werkte daarna aan een PABO en voor het APS (onderwijskundig adviesbureau). Daarnaast leidt hij het vocaal ensemble ‘de Strepsils’, geeft hij workshops en vertolkt hij liedjes. 
Ronald is zowel geïnspireerd door het Roy Hart Theatre (fysieke stemexpressie) als door diverse benaderingen van de zangstem. Hij treedt op met Franse chansons die hij verbindt met verhalen. Ronald vindt het belangrijk dat een (zang)stem als vanzelf stroomt. Authenticiteit en zeggingskracht gaan vaak samen.

www.zingenddoorhetleven.nl

Stemdocent Ronald Naar studeerde af als wijsgerig pedagoog en richtte zich daarna op drama, stem…

Lees meer

Bjorn Tinga

Björn Tinga begon op zijn achtste met klassiek piano. Op zijn zestiende switchte hij naar jazzpiano, een jaar later werd hij toegelaten tot het conservatorium. Tijdens zijn studie leerde hij ook percussie-instrumenten en gitaar bespelen. Hij arrangeert voor bands en schrijft zelf jazz-, latin- en soulnummers. Deze veelzijdigheid weet hij goed in te zetten bij de Lindenberg, waar hij veel verschillende bands en ensembles begeleidt.

Björns leerlingen houden van zijn bekwame aanpak en de gezelligheid in de les. Over zijn lessen zegt Björn: "Elke leerling heeft zijn eigen manier van leren en zijn eigen muzikale wensen. Daar ga ik heel serieus mee om. Ik stem mijn werkwijze af op de leerling. Zo lukt het mij om iedereen met voldoening muziek te laten maken. Als de leerling met plezier komt en met plezier gaat, ben ik zelf ook heel blij."

Björn Tinga begon op zijn achtste met klassiek piano. Op zijn zestiende switchte hij naar…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps