Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Geschiedenis van de Jazz en popmuziek
€ 269,-
Bekijk opties

Geschiedenis van de Jazz en popmuziek

Icon/Docent Docent(en): Peter Hengst

Icon/Lessen Aantal: 10 lessen

Icon/Datum Startdatum: 31 jan 2024

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Duik in de geschiedenis van jazz- en popmuziek

In deze cursus, bestaande uit tien lessen van anderhalf uur, zal de ontwikkelingsgang van de Jazzmuziek en de Popmuziek uit de doeken worden gedaan. De stijlen worden toegelicht aan de hand van veel audio- en videofragmenten. Je krijgt elke les een reader mee naar huis om alles nog eens rustig na te kunnen lezen.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Geschiedenis Jazzmuziek

Zo worden de muzikale voorlopers (o.a. marsmuziek, populaire muziek, Afrikaanse muziek en Caribische muziek) aan het begin van de twintigste eeuw nader belicht, die de aanleiding vormden voor het ontstaan van de nieuwe muziekvorm jazz. Vervolgens behandelen we de opeenvolgende stijlen binnen de jazz op chronologische wijze behandeld worden (New Orleans Jazz, Chicago Jazz, Swing, Bebop, New Orleans Revival, Cool Jazz, Hard Bop, Free Jazz, JazzRock, Neo Bop, Retro Bop... alles tot aan Acid Jazz).

Geschiedenis Popmuziek

Hierna schenken we aandacht aan het ontstaan van de Popmuziek, uit de versmelting van Rhythm 'n' Blues en Country & Western. Van de Rockabilly via Rock'n'Roll naar de Mersey Beat, Soul, Country Rock, Heavy Rock, Reggae, Disco, Punk, Funk, House en Techno naar actuele muziekuitingen.

Voor wie

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van jazz- en popmuziek. Voorkennis hoeft niet. Je krijgt voor deze cursus geen huiswerk.

Wie geeft er les?

Peter Hengst

Peter Hengst heeft gestudeerd aan het Arnhems conservatorium (slagwerk, percussie, arrangeren) en aan de Rijksuniversiteit Utrecht (muziekwetenschappen). Tijdens en na zijn studies heeft hij in veel jazz- en Latingroepen gespeeld. Ook heeft hij musicals begeleid en uitvoeringen van modern-klassieke werken. Peter Hengst is op studiereis geweest naar Cuba en heeft vanuit die ervaring een eigen Latin jazz-groep geleid.

Momenteel is hij, naast zijn werk als slagwerkdocent bij de Lindenberg en theoriedocent bij ArtEZ, ook nog zelf zeer actief als muzikant: zo is hij al geruime tijd lid van het Risotto-Quartet en Funkgroep The Pebb en neemt hij geregeld als freelance drummer en percussionist cd's op.

Peter Hengst heeft gestudeerd aan het Arnhems conservatorium (slagwerk, percussie, arrangeren) en…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Inschrijven en kaartverkoop seizoen 2024-2025

Op ma. 27 mei start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (sep. '24 - mei '25) en op wo. 29 mei starten de cursusinschrijvingen voor de cursussen die starten in september.