Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Improvisatie longform (D)
€ 299,-
Bekijk opties

Improvisatie longform (D)

Icon/Docent Docent(en): Inge van Leiden

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 08 feb

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Longform improvisatietheater

In deze cursus gaan we aan de slag met de 'longform'. Het kenmerkende van de longform is dat het een lange vorm van improvisatietheater is, waarbij een langer verhaal wordt gespeeld. Daarbinnen is weer heel veel variatie mogelijk, in lengte, genre, input van het publiek en het format.

Zo'n format kan heel vrij en open zijn. Maar er zijn ook formats waarbij het verloop van de voorstelling en de verschillende scene-onderdelen vooraf bepaald zijn. Er kan een spelleider aanwezig zijn die tijdens de voorstelling input levert en of structuur aanbrengt, soms wordt dit aan de spelers zelf overgelaten. De mate waarin het publiek meebeslist vooraf of tijdens de voorstelling kan ook variëren. Voorbeelden van lange improvormen zijn: De Harold, Nachtgasten, De Straat, The Love Boat (of andere soapy-vormen), Musical of de Contactadvertentie.

Lees meer

Ontwikkel je improvisatievaardigheden

Bij de longform blijven de competenties die bij de kortere improvormen (theatersport, 'de vloer op') van belang zijn uiteraard nog steeds van toepassing. Daarbij komen behalve je spelvaardigheden ook je vaardigheden als (innerlijke) regisseur uitgebreid aan bod. Plotontwikkeling, verhaal, spanningsopbouw en rolontwikkeling zijn uitermate belangrijk bij de lange vorm. En voor elke lange vorm speelt natuurlijk de vraag: hoe maak je een verhaal dat tenminste een halfuur lang boeit? Of het gaat lukken proberen we natuurlijk uit aan het eind van de cursus, voor publiek.

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die ervaring heeft met improvisatietheater is deze cursus een leuke en verrijkende nieuwe uitdaging.

Wie geeft er les?

Inge van Leiden

Inge van Leiden is theaterdocent, actrice en presentatrice. Improvisatietheater is haar grote liefde en specialiteit. Ze heeft jarenlange ervaring, zowel als speelster als docent/trainer. In combinatie met een beetje humor, relativeringsvermogen en een flinke dosis verstand van zaken creëert Inge in haar lessen een ontspannen sfeer waarin een ieder de mogelijkheid krijgt zich verder te ontwikkelen als speler. In haar visie vormen spelplezier en de vrijheid om fouten te mogen maken heel belangrijke ingrediënten om tot het uiteindelijke doel van improvisatietheater te komen: het spelen van mooie scènes. www.ingevanleiden.com

Inge van Leiden is theaterdocent, actrice en presentatrice. Improvisatietheater is haar grote…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps