Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Instrument-oriëntatie
€ 235,-
Bekijk opties

Instrument-oriëntatie

Icon/Docent Docent(en): Elly Nijenhof

Icon/Lessen Aantal: 14 lessen

Icon/Datum Startdatum: 08 feb

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Ontdek je instrument

Je bent nooit te oud om te beginnen met muziekles! De Lindenberg biedt een breed aanbod voor beginnende volwassenen. Weet je nog niet welk instrument je wilt gaan bespelen, dan helpt deze groepscursus met het maken van een keuze. Naast demonstraties ga je vooral zelf spelen, op alle gangbare instrumenten. Al musicerend ontdek je wat bij je past. Je gaat samen muziek maken en instrumenten uitproberen. We sluiten de cursus af met twee proeflessen op een door jou gekozen instrument bij een van onze vakdocenten. Aan het eind van deze cursus weet je of je een instrument wilt gaan bespelen en zo ja, welk instrument. Daarnaast bieden we informatie over het lesprogramma van de Lindenberg.

Lees meer

Instrumenten

In deze cursus maak je kennis met verschillende snaar-, blaas- en strijkinstrumenten, slagwerk en toetsen. Zo komen bijvoorbeeld de piano, trompet, hoorn en viool voorbij. Voor deze cursus heb je geen eigen instrument nodig, we gebruiken de instrumenten van de Lindenberg.

Groepsles

Bij deze cursus heb je les in een groep.

Vervolgmogelijkheden

De Lindenberg biedt ook na je 18e voldoende mogelijkheden op het gebied van muziek. Er zijn groepslessen op verschillende instrumenten, zanglessen, koren, ensembles, kwartetten, orkesten en bands. Natuurlijk kun je ook na je 18e door met individuele muziekles. We bieden cursussen voor beginners en gevorderden.

Proefles of later instromen?

De eerste les van onze cursussen is altijd een open les. Je kunt tijdens deze proeflessenweek gewoon binnenlopen en meedoen. Is de cursus al gestart, neem dan contact op met cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22. Later instromen is vaak nog mogelijk. Bij latere instroom kunnen wij niet garanderen dat je nog alle instrumenten kunt uitproberen.


Wie geeft er les?

Elly Nijenhof

Elly Nijenhof werkt al sinds 1986 met veel plezier als dwarsfluitdocente bij de Lindenberg. Naast dwarsfluit- en blokfluitlessen geeft zij ook orientatielessen aan volwassenen en kinderen. Elly heeft de Lichte Muziek opleiding dwarsfluit en zang gevolgd op het conservatorium van Rotterdam, is vrij breed georiënteerd en houdt van verschillende soorten stijlen muziek, waaronder klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Naast het lesgeven heeft zij in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Metropole Orkest en in diverse dwarsfluit-ensembles. Sinds een paar jaar vormt zij een duo met pianist Jan van Egmond en spelen zij het klassieke repertoire. Daarnaast verblijdt zij met haar soloprogramma Tutttie Fluttie mensen, vooral in verzorgingshuizen. Het motto van Elly is: ga fluitend door het leven!

Elly Nijenhof werkt al sinds 1986 met veel plezier als dwarsfluitdocente bij de Lindenberg. Naast…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps