Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd Leeftijd: 
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Instrument4you: instrumentenoriëntatie 7-10 jaar
€ 299,-
Bekijk opties

Instrument4you: instrumentenoriëntatie 7-10 jaar

Icon/Docent Docent(en): René Mulder, Lex Bergink, Elly Nijenhof, Truus Litjens, Mart Heijmans

Icon/Lessen Aantal: 25 lessen

Icon/Datum Startdatum: 14 september 2020

Icon/Datum Lesdag: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 7 - 10 jaar

Icon/Locatie Locatie: Oosterhout, Centrum, Aldenhof, Lent

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

De Lindenberg wacht nog op een definitief protocol voor de locaties in Lent en Oosterhout. Je kunt je al wel voor-inschrijven voor lessen op deze locaties en zo een plekje reserveren. Je inschrijving wordt pas definitief als wij vanuit de locatie bericht hebben ontvangen dat we mogen opstarten. Indien we je niet kunnen plaatsen hoef je uiteraard niet te betalen.

 

Ontdek je instrument

Piano, dwarsfluit, viool, drums, saxofoon, gitaar, trompet of toch iets anders? Bij Instrument4you ga je ontdekken welk instrument het beste bij jou past. Je gaat spelen op eenentwintig verschillende instrumenten. Hoe krijg je geluid uit een blaasinstrument? Hoe voelt een viool op je schouder? Is drummen, spelen met handen en voeten tegelijk, moeilijk? En welke klank past het beste bij jou? Je ontdekt het allemaal in deze oriëntatiecursus en waarschijnlijk weet je aan het eind van de cursus met welk instrument je verder wilt. 

Lees meer

Instrumenten

Voor deze cursus heb je geen eigen instrument nodig en gebruik je de instrumenten van de Lindenberg

Deel 1: Instrumenten uitproberen

In het eerste gedeelte van de cursus zit je in een groepje van maximaal zes kinderen. Onder leiding van een docent ga je spelen op echte blaas-, strijk-, toets-, snaar- en slaginstrumenten. Op elk instrument ga je ook samen muziek maken: een liedje spelen, mee drummen met een popnummer op een cd, of piano spelen en om de beurt een eigen melodietje verzinnen.
Om te onthouden welke instrumenten je hebt gehad en wat je ervan vond, vul je af en toe een muziekrapportje in. Als je alle instrumenten geprobeerd hebt, heb je ontdekt welke instrumenten je leuk vindt.

Deel 2: Verder ontdekken van 1 of 2 instrumenten

Aan het einde van dit eerste deel kies je een of twee instrumenten uit waarop je verder wilt spelen in het tweede gedeelte van deze cursus. Je gaat je gekozen instrument(en) verder ontdekken. Dat doen we door samen een paar nummers in te studeren.

Presenteren

Tijdens de laatste les laten we horen wat we geleerd hebben en mogen ouders, broertjes en zusjes en opa en oma naar jullie komen luisteren.

Let op: Aanpassingen lestijden mogelijk

Instrument4you is een populaire cursus. Als de groepen te vol worden kan het zijn dat de docent ervoor kiest de groep te splitsen. Hierdoor kunnen de lestijden iets veranderen.

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kun je doorstromen naar instrumentlessen met of zonder band of orkest. Ook kun je doorstromen naar onze groepslessen gitaar of popzingen.

Later instromen?

Bij latere instroom kunnen wij niet garanderen dat je nog alle instrumenten kunt uitproberen. Deze cursus heeft meerdere startmomenten per jaar.

Wie geeft er les?

René Mulder

René Mulder studeerde pop- en jazzsaxofoon in Amsterdam en Arnhem. Hij zit al jaren in de meest...

René Mulder studeerde pop- en jazzsaxofoon in Amsterdam en Arnhem. Hij zit al jaren in de meest uiteenlopende bands. Zo maakt hij deel uit van popgroepen, een salonorkest, salsabands, Hot Club de France, het circusorkest, big bands en nog veel meer.

Lees meer

Lex Bergink

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Lees meer

Elly Nijenhof

Elly Nijenhof werkt al 32 jaar als dwarsfluitdocente bij de Lindenberg. Naast dwarsfluit-,...

Elly Nijenhof werkt al 32 jaar als dwarsfluitdocente bij de Lindenberg. Naast dwarsfluit-, blokfluit- en oriëntatielessen geeft zij ook Muziek en Instrument aan 6- en 7-jarige kinderen. Elly heeft de Lichte Muziek opleiding dwarsfluit en zang gevolgd op het conservatorium van Rotterdam, is vrij breed georiënteerd en houdt van verschillende soorten stijlen muziek, waaronder klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Naast het lesgeven heeft zij in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Metropole Orkest, en in diverse dwarsfluit-ensembles. Ook heeft Elly gezongen in close harmony groepen en diverse bands en combo's. Sinds kort heeft zij twee duo's. Eén met goede vriend Arie Willemsen waarmee zij wereldmuziek vertolkt en het andere duo met klassiek pianist Jan van Egmond. Als hobby gaat Elly graag op reis. Ze reist in de schoolvakanties de hele wereld over om verschillende soorten muziek te beluisteren en met de lokale musici te spelen. Zij neemt dan ook altijd haar houten dwarsfluit/blokfluit mee in haar koffer! Elly speelt al 50 jaar met veel plezier dwarsfluit en blokfluit en allerlei andere fluiten. Ze geeft al 40 jaar les en is nog steeds heel enthousiast! Haar motto: ga fluitend door het leven.

Lees meer

Truus Litjens

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Lees meer

Mart Heijmans

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Voorzieningenhart De Klif (Oosterhout)

Pijlpuntstraat 1,
6515 DJ Nijmegen, Google maps

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Lindenberg Aldenhof

Aldenhof 13-90
6537 CD Nijmegen, Google maps

Voorzieningenhart De Ster (Nijmegen Noord)

Queensstraat 37 B,
6663 HA Nijmegen, Google maps

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.