Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd Leeftijd: 
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Jeugdorkest Corrente (RJOC) jeugd 11-20
€ 239,-
Bekijk opties

Jeugdorkest Corrente (RJOC) jeugd 11-20

Icon/Docent Docent(en): Lex Bergink

Icon/Lessen Aantal: 34 lessen

Icon/Datum Startdatum: 16 september 2020

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 11 - 20 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Het grote Nijmeegse jeugdorkest

Jeugdorkest Corrente is dé plek waar je moet zijn als je houdt van klassieke muziek en graag samen wilt musiceren. Samen met leeftijdsgenoten speel je bekende, maar ook minder bekende werken uit de klassieke muziek, musicals of films. In het orkest oefen je verschillende dingen. Je speelt je eigen partij, je luistert naar de andere instrumenten en let ook nog op de dirigent. Je zult merken dat je daar steeds beter in wordt. We werken hard tijdens de repetities, maar plezier in samen muziek maken staat voorop!

Lees meer

Bezetting van het jeugdorkest

RJO Corrente heeft ruimte voor strijkers (met name violen, altviolen, celli en contrabassen), hout- en koperblazers en (symfonisch) slagwerkers tussen de 7 en 20 jaar. Je moet als strijker of blazer minimaal één jaar les hebben gehad op je instrument. Het orkest heeft een beginnersgroep (RJO Corrente Junior) en een gevorderdengroep (RJO Corrente). Je wordt ingedeeld in overleg met de docent.

Corrente

Het grote jeugdorkest! We studeren klassiek, musical, (voor orkest) folkmuziek en filmmuziek in. We besteden daarbij aandacht aan meerstemmig (polyfoon repertoire). Je moet al aardig kunnen spelen om goed in het orkest mee te kunnen komen: je hebt een start gemaakt met vibrato en positiespel en je moet redelijk zelfstandig je orkestpartij kunnen studeren. Dit orkest is voor veel leerlingen een opstap naar een studentenorkest of ander amateurorkest. De leeftijd is tussen de 11 en 20 jaar afhankelijk van het niveau. Indeling volgt na overleg met de dirigent.

Optredens

Ieder jaar geeft Corrente een nieuwjaarsconcert en nog een aantal optredens, zowel binnen als buiten de Lindenberg. Ook gaan we ieder jaar een weekend op kamp.

Corrente voor leerlingen Muziekles Klassiek 11-18 jaar

Het orkest is toegankelijk voor iedere muzikant met ervaring. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan Corrente of je kiest voor Muziekles klassiek 11-18 jaar. Hierin krijg je les op een instrument èn neem je deel aan Corrente voor een aantrekkelijk tarief.
Meer informatie over jeugdorkest Corrente vind je op www.corrente.nl.
Meer informatie over Muziekles Klassiek is te vinden in ons cursusoverzicht.


Wie geeft er les?

Lex Bergink

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.