Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Jeugdorkest Corrente (RJOC) Junior 7-13 jaar
€ 249,-
Bekijk opties

Jeugdorkest Corrente (RJOC) Junior 7-13 jaar

Icon/Docent Docent(en): Lex Bergink

Icon/Lessen Aantal: 34 lessen

Icon/Datum Startdatum: 22 sep

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 7 - 13 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Samen muziek maken in jeugdorkest

Jeugdorkest Corrente is dé plek waar je moet zijn als je houdt van klassieke muziek en graag samen wilt musiceren. Samen met leeftijdsgenoten speel je bekende, maar ook minder bekende werken uit de klassieke muziek, musicals of films. In het orkest oefen je verschillende dingen. Je speelt je eigen partij, je luistert naar de andere instrumenten en let ook nog op de dirigent. Je zult merken dat je daar steeds beter in wordt. We werken hard tijdens de repetities, maar plezier in samen muziek maken staat voorop!

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Voor strijkers, blazers en slagwerkers

RJO Corrente heeft ruimte voor strijkers (met name violen, altviolen, celli of en contrabassen), hout- en koperblazers en (symfonisch) slagwerkers tussen de 7 en 20 jaar. Je moet als strijker of blazer minimaal één jaar les hebben gehad op je instrument. Het orkest heeft een beginnersgroep (RJO Corrente Junior) en een gevorderdengroep (RJO Corrente). Je wordt ingedeeld in overleg met de docent

Corrente Junior

De jongste groep strijkers leren in dit juniororkest de vaardigheden die nodig zijn om in het jeugdorkest te gaan spelen, dit is dus een soort voorportaal. Je leert wat een dirigent doet, hoe je op tijd in moet zetten en je goed en mooi samen moet spelen. Er wordt gestreefd naar een groep van ongeveer twintig leerlingen, zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind. De leeftijd ligt tussen de 7 en 13 jaar.

Optredens

Ieder jaar geeft Corrente een Nieuwjaarsconcert en nog een aantal optredens, zowel binnen als buiten de Lindenberg. Ook gaan we ieder jaar een weekend op kamp.

Corrente in combinatie met muziekles

Het orkest is toegankelijk voor iedere muzikant met ervaring. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan Corrente of je kiest voor de combinatie van Muziekles (les en samenspel) of Muziekles Klassiek (11-18 jaar). Hierbij krijg je les op een instrument èn neem je deel aan Corrente voor een aantrekkelijk tarief.
Meer informatie over jeugdorkest Corrente vind je op www.corrente.nl.
Meer informatie over Muziekles is te vinden in ons cursusoverzicht.

Wie geeft er les?

Lex Bergink

Lex Bergink studeerde hobo en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn studie maakte hij een solotournee met het Nederlands Studenten Kamerorkest en was hij 1e hoboïst in het orkest van de Europese Gemeenschap waarmee hij vele concertreizen maakte. Sindsdien speelde hij o.a. in het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, I Fiamminghi en was als solohoboïst verbonden aan het orkest van de Vlaamse Opera. Sinds 1984 is hij eerste hoboïst van het kamerorkest Musica Ducis (voormalig Brabants Kamerorkest). Hij maakte sinds de oprichting in 1990 tot 2002 deel uit van het Hexagon Ensemble, een internationaal gerenommeerd kamermuziekensemble, waarmee hij vele concerten gaf, radio-, tv- en CD opnames maakte en concertreizen had naar o.a. Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Als solist speelde hij met meerdere orkesten in Nederland maar ook daarbuiten in onder meer München, Wenen en Brussel. Als docent werkte hij aan het Brabants Conservatorium en is momenteel verbonden aan de Lindenberg in Nijmegen.

Lex Bergink speelde als hoboïst bij diverse gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals het Residentie Orkest, het orkest van de Vlaamse Opera, I Fiamminghi en het befaamde Hexagon Ensemble. De drang om zijn muzikale ideeën over te brengen op anderen bracht hem tot dirigeren. In aansluiting daarop volgde hij de studie hoofdvak Orkestdirectie aan het conservatorium. Gedrevenheid in zijn passie voor muziek kenmerkt hem als speler en als dirigent. Op inspirerende wijze weet hij muzikanten te motiveren om hun muzikale grenzen op te zoeken en te verleggen.

Sinds 2000 is hij actief als dirigent/gastdirigent bij verschillende orkesten en ensembles, o.a Brabants Conservatorium (kamermuziek), Kamerorkest Roosendaal, Euregio Jeugdorkest, harmonieorkest St. Tarcisius, Tilburgs Studenten Symfonie Orkest Ananta en Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch. Steeds vaker wordt hij als dirigent gevraagd, zijn werkzaamheden breiden zich dan ook in snel tempo uit, zowel bij harmonie- als symfonieorkesten.

Lex Bergink studeerde hobo en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps