Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Keramiek
€ 359,-
Bekijk opties

Keramiek

Icon/Docent Docent(en): Joan Tesser

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 21 sep, 22 sep, 08 feb of 09 feb

Icon/Datum Lesdag: woensdag, donderdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Kennismaken met keramiek

Tijdens deze basiscursus maak je kennis met de verschillende technieken van vormgeven en decoreren binnen de keramiek. Je leert het opbouwen met ringen van klei, het werken met kleiplaten, en verschillende decoratietechnieken. Ook ga je op de draaischijf werken.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Wat leer je in deze cursus?

Je leert het opbouwen met ringen van klei, het werken met kleiplaten, en verschillende decoratietechnieken. En je gaat zelf op de draaischijf werken. Er is aandacht voor het bedenken en uitvoeren van een idee: wat wil je gaan maken en hoe pak je dat aan?

Materialen in huis

Vanuit het verleden is de Lindenberg bijzonder goed uitgerust voor deze cursus keramiek: we hebben alles in huis om verschillende aspecten van het keramieken aan bod te laten komen. Zelfs het glazuur kunnen we zelf maken! Alle benodigde materialen zijn bij de kostprijs van deze cursus inbegrepen.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor volwassenen met geen of weinig ervaring in de keramiek. Iedereen krijgt les op zijn of haar eigen niveau.

Wie geeft er les?

Joan Tesser

Joan Tesser geeft sinds 1993 lessen en workshops in beeldende vorming en keramiek op scholen, culturele centra en in haar atelier. Ze geeft zowel les in 2D als in 3D. Ze heeft ervaring met het werken met deelnemers van uiteenlopende leeftijden, van 6 tot 90 jaar oud.

In Den Bosch heeft ze de Kunstacademie richting Grafiek gedaan, en daarna in Tilburg de lerarenopleiding Handvaardigheid (plastisch en keramiek). Verder heeft ze de opleiding Keramiek gedaan in Gouda, en ook nog diverse cursussen en workshops gevolgd, waaronder brons gieten.

Met haar ervaring en kundigheid gaat ze samen met de cursisten en hun ideeën, fantasie en creativiteit op avontuur om al lerend te komen tot een mooi resultaat. Ze is niet bang om iets nieuws te proberen en te leren, en kan zich nog steeds verwonderen over wat er dan ontstaat. Mislukken bestaat niet, het is altijd een inspirerende verrassing!

Naast het lesgeven maakt ze eigen werk.

www.joantesser.nl

https://www.kvwerkplek.nl/kunstenaars/jtesser/

Joan Tesser geeft sinds 1993 lessen en workshops in beeldende vorming en keramiek op scholen,…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps