Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Fysiek spel (korte cursus)
€ 139,-
Bekijk opties

Fysiek spel (korte cursus)

Icon/Docent Docent(en): Judith Bruynzeels

Icon/Lessen Aantal: 5 lessen

Icon/Datum Startdatum: 12 feb

Icon/Datum Lesdag: zondag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Fysiek theater is een fysieke theatervorm waarbij beeld, beweging en ruimte centraal staan. Ben je meer een beweger dan een acteur? Of een acteur die ook wil bewegen? Wil je onderzoeken hoe de taal van het lichaam een bron is voor theater? Welkom!

 

Lees meer

Wat gaan we doen?

In 5 lessen maak je kennis met de mogelijkheden van fysiek theater. Iedere les begint met een speelse warming up, waarin je werkt aan fysiek bewustzijn, houding, ruimtegebruik, concentratie en je eigen bewegingsexpressie.

Vervolgens onderzoek je hoe je vanuit verschillende spelopdrachten of inspiraties, zoals muziek of foto’s, een verhaal kan vertellen zonder of met zo min mogelijk tekst.

We werken met solo-opdrachten, duetten en groepsimprovisaties. Samenspel, spelplezier en eigen creativiteit vormen belangrijke elementen.

Ontdek talloze nieuwe mogelijkheden die je als acteur hebt om te communiceren, emoties over te brengen en beelden te creëren. Leer spelen met beweging, ruimte, spanning, ritme, muzikaliteit en timing en stap in de wereld van fysiek theater.

Voor wie is fysiek spel bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die (enige) ervaring heeft met theater en meer wil spelen/acteren vanuit het lichaam. We werken in een fijne grote ruimte in makkelijke bewegingskleding op zachte schoenen, blote voeten of sokken.

Anita Kooij

Anita studeerde fysiek spel aan de theaterschool in Amsterdam. Vanuit haar voorliefde voor beweging heeft ze zich tevens verdiept in Butoh, Yoga, Argentijnse tango en contactimprovisatie. Sinds 2009 werkt ze als docent, speler/beweger en improvisator. In haar stijl werkt ze veel vanuit en met muziek en het principe van het neutraal, de natuurlijke en authentieke podiumaanwezigheid. Ze werkte meer dan 10 jaar bij de Lindenberg als docent mime/beweging bij de Vooropleiding Theater.

Wie geeft er les?

Judith Bruynzeels

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps