Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Kunst inclusief: bijzonder dansen met Liesbeth 8+
€ 144,-
Bekijk opties

Kunst inclusief: bijzonder dansen met Liesbeth 8+

Icon/Docent Docent(en): Liesbeth Verriet

Icon/Lessen Aantal: 12 lessen

Icon/Datum Startdatum: 07 okt of 03 mrt

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 8 - 12 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Bijzonder dansen

In de cursus Bijzonder dansen, speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking, gaan we veel plezier beleven aan muziek en aan beweging, maar we gaan ook veel leren. We gebruiken daarbij thema's die kinderen aanspreken, zoals sprookjes, dieren of een verhaal uit een boek. Het belevingsniveau van de kinderen is het uitgangspunt.

Lees meer

Wat gaan we doen?

We doen oefeningen waar je een mooie houding en sterke spieren van krijgt. We werken samen aan muzikaliteit, expressie, samenwerking en aan het ontdekken van de ruimte binnen en verhaal of thema. Met 1 of 2 lessen hebben we een verhaal of dans af die we dan aan het einde van de les laten zien We dansen op verschillende soorten muziek die passen bij de oefening of het thema/ verhaal.

Voor kinderen

Deze cursus is bedoeld voor kinderen met een verstandelijke beperking. Danservaring is niet nodig. De lessen duren 45 minuten. Aan het einde van de lessenreeks is er een open les waarbij de kinderen aan ouders, opa's en oma's kunnen laten zien wat zij geleerd hebben.

Praktische informatie

Als ouder hoef je niet mee te dansen: het grootste deel van de les is alleen met de kinderen. Ouders zijn welkom om de laatste 5 minuten van de les mee te kijken als ze dat willen. De laatste les uit de reeks mogen ouders een groot gedeelte van de les meekijken. Dansbare kleding is verplicht, d.w.z. een legging, joggingbroek of balletpak met panty en dansschoentjes of blote voeten.

Proefles volgen of later instromen?

De eerste les van onze cursussen is altijd een open les. Je kunt tijdens deze proeflessenweek gewoon binnenlopen en meedoen. Is de cursus al begonnen, neem dan contact op met cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22 voor de mogelijkheden. Later instromen is vaak nog mogelijk.

Kunst inclusief

Wil jij ook kijken wat jouw mogelijkheden zijn binnen ons cursusaanbod, omdat de meeste cursussen voor jou niet geschikt zijn? Of gewoon meer weten over Kunst Inclusief? Neem dan contact op met coördinator Hiek Sparreboom via H.Sparreboom@delindenberg.com.Wie geeft er les?

Liesbeth Verriet

Liesbeth Verriet studeerde aan de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Moderne Theaterdans. Ze heeft gedanst voor dansgezelschap de Stilte, Wentink Events en Studio 100. Daarna heeft zij de opleiding Docerend Kunstenaar gevolgd, ook aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Liesbeth werkt sinds 2007 als docent en choreograaf bij de Lindenberg.

Liesbeth Verriet studeerde aan de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en aan de Amsterdamse...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps