Muziek en instrument 6-7 jaar

Muziek en instrument 6-7 jaar

Elly Nijenhof

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 13 sep. wo 16:00 - 17:00 32€ 275,00 Huidige pagina

Algemene muzikale vorming en instrumenten-orientatie

In deze cursus verkennen kinderen op een speelse manier verschillende blaas, snaar en slaginstrumenten. Ook zingen we, bewegen we op muziek en luisteren we naar muziek. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van je gehoor, maat- en ritmegevoel. Je beleeft muziek, maar oefent ook je fijne motoriek. Dit alles samen noemen we algemene muzikale vorming (AMV).

Instrumenten

In deze cursus maak je kennis met verschillende instrumenten, zoals de blokfluit, piano, gitaar, harp klokkenspel en klein slagwerk. Je hoeft thuis geen instrument te hebben, we gebruiken de instrumenten van de Lindenberg.

Vervolgmogelijkheden

Deze cursus is een goede voorbereiding op instrument4you 7-10 jaar: instrumentenorientatie. Weet je kind na deze cursus al zeker welk instrument hij/zij wil bespelen, dan kun je - afhankelijk van de leeftijd- ook doorstromen naar Muziekles 6-7 jaar (individuele les of duoles) of naar het 1e jaar van ons muziekles-traject voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Vanaf 8 jaar kun je ook starten met zangles of deelnemen aan onze blokfluit of gitaarcursussen.

Proefles volgen of later instromen?

De eerste les van onze cursussen is altijd een open les. Je kunt tijdens deze proeflessenweek gewoon binnenlopen en meedoen. Is de cursus al gestart, neem dan contact op met cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22. Later instromen is vaak nog mogelijk.

Elly Nijenhof

Elly Nijenhof werkt al bijna 30 jaar als dwarsfluitdocente bij de Lindenberg. Naast dwarsfluit-, blokfluit- en oriëntatielessen geeft zij ook Muziek en Instrument aan 6-7 jarige kinderen. Elly heeft de Lichte Muziek opleiding dwarsfluit en zang gevolgd op het conservatorium van Rotterdam, is vrij breed georiënteerd en houdt van verschillende soorten stijlen muziek, waaronder klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Naast het lesgeven heeft zij in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Metropole Orkest, en in diverse dwarsfluit-ensembles gespeeld. Ook heeft Elly gezongen in close harmony groepen en diverse bands en combo`s. Sinds kort heeft zij twee duo's. Eén met goede vriend Arie Willemsen waarmee zij wereldmuziek vertolkt en het andere duo met klassieke pianist Jan van Egmond. Als hobby gaat Elly graag op reis. Ze reist in de schoolvakanties de hele wereld over om verschillende soorten muziek te beluisteren en met de lokale musici te spelen. Zij neemt dan ook altijd haar houten dwarsfluit/blokfluit mee in haar koffer! Elly speelt al 48 jaar met veel plezier dwarsfluit en blokfluit en allerlei andere fluiten. Ze geeft al 38 jaar les en is nog steeds heel enthousiast! Haar motto: ”Ga fluitend door het leven!”

 1. - Afdeling Cursussen

  Leuk dat je dochter muziekles wilt gaan volgen. De cursus is nu helaas volgeboekt. Half mei staat ons nieuwe cursusaanbod voor seizoen 18/19 vermeld op de website met onder andere cursussen muziek voor 6-7 jarigen. Vanaf dan kan er ook voor de nieuwe cursussen worden ingeschreven. Stuur gerust een mailtje naar cursussen@delindenberg.com als je nog vragen hebt.

 1. - Susan

  Dag, Voor mijn dochter ben ik aan het kijken voor een orientatie voor muzieklessen. Is het nu nog mogelijk om mee te doen tot de zomer? Ik hoor het graag. Susan

 1. - Afdeling Cursussen

  De inschrijving is in eerste instantie voor de duur van de hele cursus. Mocht het zijn dat je dochter wilt overstappen naar een andere cursus of les wilt volgen op een instrument, dan gaan we kijken of er mogelijkheden zijn. Als je nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar cursussen@delindenberg.com.

 1. - Olaf

  Hallo, ik meen te hebben begrepen dat het mogelijk is om deze cursus te volgen van sept tot feb (?), klopt dat? Achtergrond van de vraag: mijn dochter heeft afgelopen half jaar de cursus gevolgd, lijkt ons fijn als ze dat nog (minimaal) een half jaar kan doen, maar tevens mooi als ze halverwege het schooljaar de optie heeft om over te stappen op een instrument. Bvd en vriendelijke groet, Olaf

 1. - afdeling Cursussen

  In de week van 12 september is het Opendeurweek de Lindenberg. Cursussen die in deze week starten kunnen vrijblijvend bezocht worden. Na de proefles beslist u of u voor de cursus wilt inschrijven. U bent voor de Opendeurweek van harte uitgenodigd. Als u nog vragen heeft, stuur gerust een mailtje naar cursussen@delindenberg.com.

 1. - Wendy

  Dag, Is het mogelijk om 14 sept eerst een lesje mee te doen, proefles, om te bekijken of het wat is? Ik hoor graag! Wendy

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start13-09-2017
Dag woensdag
Tijd 16:00 - 17:00
Docent(en) Elly Nijenhof
Aantal lessen32
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 21
CursuscodeM0001 170139
Prijs *€ 275,00
Termijnen *7 x 41,07 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden