Regionaal jeugdorkest jong Corrente (RJOC junior 7-13 jaar)

Regionaal jeugdorkest jong Corrente (RJOC junior 7-13 jaar)

Guido Jansen

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 13 sep. wo 16:45 - 17:45 34€ 245,00 Huidige pagina

Samen muziek maken in jeugdorkest

Jeugdorkest Corrente is dé plek waar je moet zijn als je houdt van klassieke muziek en graag samen wilt musiceren. Samen met leeftijdsgenoten speel je bekende, maar ook minder bekende werken uit de klassieke muziek, musicals of films. In het orkest oefen je verschillende dingen. Je speelt je eigen partij, je luistert naar de andere instrumenten en let ook nog op de dirigent. Je zult merken dat je daar steeds beter in wordt. We werken hard tijdens de repetities, maar plezier in samen muziek maken staat voorop!

Voor strijkers, blazers en slagwerkers

NJO Corrente heeft ruimte voor strijkers, blazers en (symfonisch) slagwerkers tussen de 8 en 19 jaar. Je moet als strijker minimaal één jaar les hebben gehad op je instrument, als blazer minimaal drie jaar. Het orkest heeft een beginnersgroep (Corrente 5), een gevorderdengroep (Corrente 6) en een groep voor vergevorderde violisten en cellisten (Corrente 7). Je wordt ingedeeld in overleg met de docent.

Corrente 5

De jongste groep strijkers leren de vaardigheden die nodig zijn als je in het grote Corrente 6 gaat spelen- een soort voorportaal dus. Je leert wat een dirigent doet, hoe je op tijd in moet zetten en je goed en mooi samen moet spelen. Er wordt gestreefd naar een groep van ongeveer twintig leerlingen, zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind. De leeftijd ligt tussen de 7 en 13 jaar.

Optredens

Ieder jaar geeft Corrente een kerstconcert en nog een aantal optredens, zowel binnen als buiten de Lindenberg. Daarbij gaan we cross-overs met Pop & Rock of andere muziekstromingen niet uit de weg. Ook gaan we ieder jaar een weekend op kamp.

Corrente in combinatie met muziekles

Het orkest is toegankelijk voor iedere muzikant met ervaring. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan Corrente, of je kiest voor de combinatie van Muziekles(les en samenspel)of Muziekles Klassiek (11-18 jaar) Hierbij krijg je les op een instrument én neem je deel aan Corrente, voor een aantrekkelijk tarief.
Meer informatie over jeugdorkest Corrente vind je op www.corrente.nl.
Meer informatie over Muziekles is te vinden in ons cursusoverzicht.

Video

Guido Jansen

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start13-09-2017
Dag woensdag
Tijd 16:45 - 17:45
Docent(en) Guido Jansen
Aantal lessen34
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lindenbergzaal
Valkhofzaal
Steigerzaal
CursuscodeM0001 170172
Prijs *€ 245,00
Termijnen *8 x 32,19 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven