Regionaal jeugdorkest Corrente (RJOC 11-20 jaar)

Regionaal jeugdorkest Corrente (RJOC 11-20 jaar)

Guido Jansen

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 13 sep. wo 18:00 - 20:00 34€ 245,00 Huidige pagina

Het grote Nijmeegse jeugdorkest

Jeugdorkest Corrente is dé plek waar je moet zijn als je houdt van klassieke muziek en graag samen wilt musiceren. Samen met leeftijdsgenoten speel je bekende, maar ook minder bekende werken uit de klassieke muziek, musicals of films. In het orkest oefen je verschillende dingen. Je speelt je eigen partij, je luistert naar de andere instrumenten en let ook nog op de dirigent. Je zult merken dat je daar steeds beter in wordt. We werken hard tijdens de repetities, maar plezier in samen muziek maken staat voorop!

Bezetting van het jeugdorkest

NJO Corrente heeft ruimte voor strijkers, blazers en (symfonisch) slagwerkers tussen de 8 en 19 jaar. Je moet als strijker minimaal één jaar les hebben gehad op je instrument, als blazer minimaal drie jaar. Het orkest heeft een beginnersgroep (Corrente 5), een gevorderdengroep (Corrente 6) en een groep voor vergevorderde violisten en cellisten (Corrente 7). Je wordt ingedeeld in overleg met de docent.

Corrente 6

Het grote jeugdorkest! We studeren klassiek, musical, (voor orkest) folkmuziek en filmmuziek in. We besteden daarbij aandacht aan meerstemmig (polyfoon repertoire). Je moet al aardig kunnen spelen om goed in het orkest mee te kunnen komen: je hebt een start gemaakt met vibrato en positiespel, en je moet redelijk zelfstandig je orkestpartij kunnen studeren.
Dit orkest is voor veel leerlingen een opstap naar een studentenorkest of ander amateurorkest. De leeftijd is tussen de 10 en 19 jaar afhankelijk van het niveau, indeling volgt na overleg met de dirigent. Houtblazers zijn van harte welkom!

Optredens

Ieder jaar geeft Corrente een kerstconcert en nog een aantal optredens, zowel binnen als buiten de Lindenberg. Daarbij gaan we cross-overs met Pop & Rock of andere muziekstromingen niet uit de weg. Ook gaan we ieder jaar een weekend op kamp.

Corrente voor leerlingen Muziekles Klassiek 11-18 jaar

Het orkest is toegankelijk voor iedere muzikant met ervaring. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan Corrente, of je kiest voor Muziekles klassiek 11-18 jaar. Hierin krijg je les op een instrument én neem je deel aan Corrente, voor een aantrekkelijk tarief.
Meer informatie over jeugdorkest Corrente vind je op www.corrente.nl.
Meer informatie over Muziekles Klassiek is te vinden in ons cursusoverzicht.

Video

Guido Jansen

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start13-09-2017
Dag woensdag
Tijd 18:00 - 20:00
Docent(en) Guido Jansen
Aantal lessen34
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lindenbergzaal
Valkhofzaal
Steigerzaal
CursuscodeM0001 170173
Prijs *€ 245,00
Termijnen *8 x 32,19 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden