Muziekles 1e jaar (duo-les en samenspel) 8-10 jaar Aldenhof

Muziekles 1e jaar (duo-les en samenspel) 8-10 jaar Aldenhof

Muziek Docenten voor 8-12 jaar

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Aldenhof in overleg i.o. in overleg 38€ 415,00 Huidige pagina
Brakkenstein in overleg i.o. in overleg 38€ 415,00Meer informatie >
Centrum in overleg i.o. in overleg 38€ 415,00Meer informatie >
Lent in overleg i.o. in overleg 38€ 415,00Meer informatie >
Oosterhout in overleg i.o. in overleg 38€ 415,00Meer informatie >

Les op een instrument voor kinderen

Weet jij al welk muziekinstrument je wilt gaan spelen of dat je wil zingen? Dan is ons vier-jarig muziektraject iets voor jou! Bij muziekles: duoles & samenspel krijg je iedere week instructieles op je eigen instrument in duos (en soms in trios). Daarnaast krijg je wekelijks een samenspel-les, waarin je nummers gaat spelen en gaat improviseren. Door deze combinatie maak je al vanaf het begin muziek met andere kinderen en leer je spelenderwijs maat, ritme, notenschrift, luisteren en improvisatie. Door samen muziek te maken, gaat het leren eigenlijk een beetje vanzelf!

In de duo-les krijg je met zijn tweeën 30 minuten les op je instrument. In sommige gevallen krijg je les met zn drieën, dan duurt de les 45 min.

Wil je liever in je eentje les op je instrument, dan kun je terecht bij de cursus Muziekles 8-12 jaar individuele les en samenspel. Dan krijg je naast het samenspel 25 minuten instructieles.

Al na een paar maanden treed je op voor publiek. Je sluit het jaar af met een spetterende uitvoering in de grote zaal van de Lindenberg. Plek genoeg voor al je vrienden en familie!

Welke instrumenten kun je bespelen?

In het Centrum kun je les krijgen op de volgende instrumenten: accordeon, viool, gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), blokfluit, cello, contrabas, cornet, drums, dwarsfluit, harp, hobo, hoorn, keyboard, klarinet, piano, saxofoon, trombone, trompet, percussie, ukelele, mondharmonica en tuba.

In de Aldenhof kun je les krijgen op de volgende instrumenten: viool, gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), drums, dwarsfluit, keyboard, piano, saxofoon, mondharmonica en ukelele.

In Lent kun je les krijgen op de volgende instrumenten: gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), blokfluit, viool, dwarsfluit, keyboard, klarinet, piano, mondharmonica, ukelele en saxofoon.

In Oosterhout kun je les krijgen op de volgende instrumenten: gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), keyboard, piano, saxofoon.

In Brakkenstein kun je les krijgen op de volgende instrumenten: : blokfluit, klarinet, saxofoon, trompet, cornet, hoorn, trombone en bariton.


Op alle locaties kun je ook zangles volgen binnen het muziekles-traject.

Leerdoelen

Wie deze lesvorm volgt, werkt aan de volgende vaardigheden:

- muzikale vaardigheden en kennis

- instrumentale vaardigheden en kennis

- creatieve vaardigheden

- sociale vaardigheden

- een zelfstandige leerhouding

Samenspelen is volgens ons de kern van muziek maken. Daarom bieden wij de samenspel-lessen gratis aan.

Lesrooster

Het leertraject Muziekles duurt vier jaar. Instromen in het tweede, derde of vierde jaar is mogelijk, in overleg met de docent.

De samenspel-les is elke week op dezelfde dag en tijd en duurt 40 minuten voor het 1e jaar en 45 minuten voor het 2e jaar 3de en 4de jaar. De lessen op je instrument worden, als dat mogelijk is, aansluitend op de samenspel-les gepland. Dit zal echter niet altijd lukken- het kan dus zijn dat de les op je instrument en de samenspel-les op een andere dag vallen.

Vanaf het 2e jaar gaan viool- en celloleerlingen door naar het Nijmeegs Jeugdorkest Corrente.

In het 3de of 4de jaar kan, in overleg met de docent, ook gekozen worden voor de Pop & Rockschool.

Muziek Docenten voor 8-12 jaar

Het docententeam muziekles en samenspel 8-12 jaar, bestaat uit een aantal bevlogen muzikanten, die zich hebben gespecialiseerd in het omgaan met en arrangeren voor samenspelgroepen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Naast het volgen van bijscholingen, werken zij intensief samen om de kwaliteit van het materiaal en de lessen op een hoog niveau te houden. Want naast het eigen maken van je instrument, kunnen deze docenten je ook leren hoe je moet luisteren, gelijk spelen en improviseren.

Deze enthousiaste docenten zorgen ervoor dat je minimaal 2 maal per jaar kunt optreden voor je vrienden, ouders en bekenden.

 1. - Cursussen

  Hallo Michelle, Leuk dat Julian in Oosterhout gitaarles wilt gaan volgen. Wij geven in Oosterhout op maandag en op donderdag gitaarlessen. In hoeverre er op bepaalde tijden nog ruimte is weten we niet, omdat de docenten dat in overleg met de cursist vastleggen. Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op.

 1. - Michelle vroom

  Beste, Onze zoon Julian (bijna 9 jaar) wilt graag gitaarles. Wat zijn de mogelijkheden in Oosterhout? Ik hoor graag een reactie. Groet, Michelle

 1. - Lindenberg

  Hallo Dorien, de lestijden en dagen voor individuele lessen worden in overleg door de cursist en docent vastgesteld, dus kunnen we je geen tijden of dagen geven. Eind april staat ons aanbod voor het nieuwe seizoen op onze website en kun je weer inschrijven. Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

 1. - Dorien Hagels

  Goedemiddag, Ik vroeg me af of de lestijden van de individuele lessen (ic Keyboard) voor vlg jaar al bekend zijn. Lesdag en ev lestijd. Groet, Dorien Hagels

 1. - Dorien Hagels

  lestijden

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Dag in overleg
Tijd in overleg
Docent(en) Muziek Docenten voor 8-12 jaar
Aantal lessen38
Frequentiewekelijks
Locatie Aldenhof
CursuscodeM0001 170314
Prijs *€ 415,00
Termijnen *8 x 53,44 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden